10 rimelige klokker med fantastisk kvalitet: Start din egen klokkesamling med lavt budsjett!

Klar til å begi deg ut i horologiens verden? Med et åpent hjerte, og øyne for stil og kvalitet, så er du på god vei til en reise fylt med komplekse mekaniske urverk, tidløs eleganse, og moderne kunst. Men, vent litt, hva med budsjettet? Du trenger ikke å tømme lommeboken for å bli klokkesamler! 

Vi har laget en liste med klokker vi anser å være av svært høy kvalitet sammenlignet med prisen. Dette er armbåndsur så og si alle klokkeentusiaster respekterer, og vil garantert gi deg en god kickstart på din klokkereise.

Men først, la oss se litt på klokkemerker som generelt er gode på å tilby klokker av høy kvalitet til en rimelig penge: 

Topp ti rimelige klokkemerker 

Det finnes mange gode alternativer når man skal starte en klokkesamling med et begrenset budsjett. Listen nedenfor er Klokkekanalens egne favoritter i prissjiktet, og de ulike merkene selger klokker de fleste har råd til å kjøpe. 

-Seiko (Japansk klokkemerke som kommer i mange ulike prisklasser)

-Tissot (Sveitsisk klokkemerke eid av Swatch Group)

-Certina (Sveitsisk klokkemerke eid av Swatch Group)

-Hamilton (Amerikansk merke - men fabrikker og drift er i Sveits)

-Casio (Japansk klokkemerke)

-Timex (Amerikansk klokkemerke)

-Swatch (Sveitsisk merke eid av Swatch Group)

-Citizen (Japansk klokkemerke) 

-Longines (Sveitsisk klokkemerke eid av Swatch Group)

-Oris (Sveitsisk klokkemerke med hovedbase i Hölstein) 

Ti rimelige klokker med god kvalitet 

I denne listen har vi valgt ut ti populære modeller i ulike prisklasser fra hvert klokkemerke i listen skrevet ovenfor. Vi lenker også til nettbutikker hvor du får kjøpt disse modellene. 

Tissot PRX 40mm Powermatic 80

 Tissot PRX 40mm Powermatic 80

Tissot PRX er inspirert av stålkassene Tissot produserte på slutten av 70-tallet. Denne modellen har virkelig tatt entusiastene med storm, og blir stadig markedsført som “best value for money” av flere klokkesamlere på TikTok, Instagram og Snapchat. Det selvopptrekkende Powermatic 80-urverket gir pålitelighet og presisjon takket være den innovative Nivachron-fjæren. Med 80 timers gangreserve er det et moderne urverk designet for å holde tritt med den travle nordmannen.

Pris: 7395 kr hos Thune.

Seiko Presage Automatic 41mm

Seiko Presage Automatic 41mm

Seiko Presage er en klassisk, elegant og tidløst klokkekolleksjon for herrer. Seiko Presage Automatic 41mm kommer i stål og har en god lenke med foldespenne. Klokken har en nydelig grønn skive. Urverket drives av kaliberet 4R35 som er et automatiskt-urverk. Klokken tåler vann ned til 50 meter, men er produsert som en dressklokke. 

Pris: 5298 kr hos Urmaker Larsen.

Certina DS Action Diver Powermatic 80 43mm

Certina DS Action Diver Powermatic 80 43mm

Certina DS Action Diver Powermatic 80 er vanntett opp mot 300m, har et roterende bezel med god lume (lyser i mørket) - som igjen er leselig fra en avstand på 25cm i mørket. Alle dykkerklokker må også oppfylle testing mot støt, kondensasjon og trykk. DS Action Diver er intet unntak, og gir mye klokke for pengene.

Klokken har en diameter på 43 mm. På innsiden av urkassen består klokken av et automatisk urverk med en gangreserve på opptil 80 timer. Glasset er av ripebeskyttet safirglass, og urkassen og reimen er av børstet rustfritt stål.

Pris: 10 400 kr hos Thune.

Hamilton Khaki Sort med lærreim 40mm

Klassisk herreklokke fra Hamilton med kvarts-drevet urverk (batteridrevet). Kommer med en sort lærreim, og en urkasse i børstet og polert stål. Dette er en solid klokke med ripebeskyttet safirglass. Tåler 5 ATM, og har en GMT-funksjon som lar deg kombinere visning av tid i ulike tidssoner.

Hamilton selges ikke normalt i butikker i Norge, men du kan få tak i denne modellen- samt andre modeller i fra Hamilton i lenken nedenfor. Dette er den perfekte daglige “beateren” for norske klokkeentusiaster.

Pris: 4349 kr hos Urverket. 

Casio G-Shock CasiOak

Casio G-Shock CasiOak

Casio er som Nico Leonard sier i sin YouTube-kanal, God Tier. Hva betyr det? Vel, vi klokkeelskere hater enkelte merker, men noen merker er totalt fredet og elsket - slik som med Casio. 90% av klokkeverden er fan av Casio, og deres lekne modeller slik som CasiOak. Navnet og stilen er inspirert av legendariske Audemars Piguet, med deres mest populære klokkemodell Royal Oak

CasiOak er en helt utrolig klokke skapt for en helt utrolig mann med sterke verdier og et verdenssyn som inspirerer. Casio G-Shock CasiOak gir deg status blant klokke-elskere. Denne modellen kommer i mange ulike farger, og du kan velge mellom gummireimer og stållenker. 

Pris: Fra 1398 kr hos Klokkegiganten. 

MK1 Mechanical Watch 36mm Green

MK1 Mechanical Watch 36mm Green

Timex gir folk nostalgi. De fleste som samler på klokker har vært innom merket, og liker enkelheten i designet, og den gode kvaliteten man får til prisen. 

MK1-modellen er en ny utgave av The Camper fra 1980-tallet, som var en sivil versjon til The US Army. Leveres i rustfritt stål med grønn natoreim. Dette er en perfekt klokke for de med litt mindre håndledd, og er en klokke man fin kan bruke både på jobb og ut i den frie natur. 

Pris: 2149 kr hos Care of Carl.

Swatch Skin Irony 42 brushed red

Swatch Skin Irony 42 brushed red

Swatch er kjent for å lage billige plastklokker, og har nå nylig gjennomført en markedskampanje i verdensklasse. Swatch Group eier mange kjente klokkemerker, og lanserte i fjor en kollaborasjon med Omega. Kampanjen gikk som smurt over hele verden, hvor klokkeelskere fikk prøve på seg en “ekte” Moonwatch (Moonswatch), og kjenne på Speed-master-følelsen.

De har også produsert andre kule klokker, og i denne artikkelen vil vi anbefale Skin Irony 42 brushed red. Klokken er batteridrevet, tåler 3 ATM vanndbyde, kommer med gummireim, og har generelt et veldig kult utseende! 

Pris: 2020 kr hos Swatch. 

Citizen Promaster Sea NY0141-10LE

Citizen Promaster Sea NY0141-10LE

Denne klokken er designet og produsert av den tradisjonsrike klokkefabrikanten Citizen, og er fra deres meget populære Citizen Promaster kolleksjon, som inkluderer noen av markedets beste og mest populære dykkerklokker.

Pris: 3679 kr hos Klokkegiganten. 

Longines Spirit 40mm

Longines Spirit 40mm

Longines Spirit er kolleksjonen som hedrer kvinnelige- og mannlige pionerer i luften, på land og på havet. Longines ble grunnlagt i 1832 og har siden den gangen ved en rekke anledninger satt sitt preg på verdenshistorien.

Denne modellen har et automatiskt urverk, og har en gangreserve på 64 timer. Urskiven er matt sort og har ripesikret safirglass. Klokken har mørk, brun skinnrem.

Man finner også helt nydelig eksemplarer av denne både på Finn.no og Chrono24. Bruktmarkedet er veldig behagelig når det kommer til Longines, og det er enkelt å få gjort service på urene.

Pris: 23 350 kr hos Thune. 

Oris Divers Heritage Sixty-Five 42mm sort skive

Oris Divers Heritage Sixty-Five 42mm sort skive

En klokke fra Oris Divers Sixty-Five som er inspirert av den første dykkerklokken Oris lanserte i 1965. Klokken er vanntett ned til 10 bar (100 m), og kommer med et ripesikret buet (bubble) safirglass. Denne modellen har kasse og lenke i rustfritt stål.

I 1965 lanserte Oris sin første klokke designet spesielt for dykkere, og med serien Sixty-Five får du dagens teknologi kombinert med retro design.

Pris: ​​25 800 kr hos Thune. 

Hot tip for deg som har nettopp startet din egen klokkesamling

Klokketips fra Klokkekanalen

Det som er så fint med mekaniske klokker er levetiden på de. Tar man vare på et urverk så vil det som regel vare livet ut, og man kan fint kjøpe brukte klokker på sider slik som Chrono24 og Finn.no - uten å være redd for at klokkene skal gå i stykker etter et par års bruk. Husk bare på service-intervallene, og ta vare på klokkene dine med puss, vask og riktig oppbevaring.

Leter man lenge nok så kan man eksempelvis finne både Oris og Longines til langt hyggeligere priser på bruktsider. Bare husk å gjøre godt grunnarbeid og research før du kjøper klokker av noen på nett. 

Flere innlegg