6 klokker vi anbefaler til nyfrelste klokkeentusiaster

Dagens klokkemarked er veldig stort og består av mange kjente og ukjente merker. Det kan ofte være mye å ta inn over seg, og det er derfor ikke alltid like lett å vite hva man skal se etter når man skal gjøre sitt første klokkekjøp. Vi har derfor laget en artikkel for å gi «mannen i gata» noen tips til klokker som egner seg veldig godt som første klokkekjøp.

Vi i KlokkeKanalen har valgt ut seks automatiske/mekaniske armbåndsur fra ulike klokkemerker som vi mener er gode "entry level" klokker . Vi har tatt hensyn til en rekke ting da vi valgte ut disse seks klokkene, og kriteriene vi har lagt mest vekt på er som følger:

 • Urverk.
 • Glass.
 • Urkasse.
 • Bezel.
 • Reim/lenke.
 • Utseende/design.
 • Pris.

Her er listen:

Certina DS Action Diver 43 mm Powermatic 80

Certina

Denne stilrene dykkerklokken fra Certina oppfyller mange av kravene som stilles til en ren dykkerklokke. Noen av de kravene vi forventer å være på plass i en dykkerklokke er blant annet å være robust under vann med god funksjonalitet.

Certina DS Action Diver Powermatic 80.

Certina DS Action Diver Powermatic 80 er vanntett opp mot 300m, har et roterende bezel med god lume (lyser i mørket) - som igjen er leselig fra en avstand på 25cm i mørket. Alle dykkerklokker må også oppfylle testing mot støt, kondensasjon og trykk. DS Action Diver er intet unntak, og gir mye klokke for pengene.

Klokken har en diameter på 43 mm. På innsiden av urkassen består klokken av et automatisk urverk med en gangreserve på opptil 80 timer. Glasset er av ripebeskyttet safirglass, og urkassen og reimen er av børstet rustfritt stål.

  Oris Big Crown Pointer Date – 01 754 7741 4064-07 5 20 65

  Oris

  Denne flotte armbåndsklokken er designet og produsert av sveitsiske Oris, og er en del av deres Oris Big Crown kolleksjon.

  Oris er et kjent Sveitsisk klokkemerke med hovedkvarter i Hölstein, Sveits. De er kjent for å produsere klokker av kvalitet til en behagelig pris. Oris Big Crown gir deg alt du trenger i en klokke: Stil, kvalitet, robusthet og klasse. 

  Denne modellen har et automatisk urverk, med kaliberet Oris 754 (Sellita SW 200-1 base), og har en gangreserve på 38 timer, kasse i rustfritt stål og er 40 mm i diameter. Urskiven kommer i en nydelig sort skive, med arabiske tall, indekser, og SuperLumiNova lume som lyser opp tall og skiver i mørket.

  Tissot PRX 40mm Powermatic 80

  Tissot PRX er inspirert av stålkassene Tissot produserte på slutten av 70-tallet. Denne modellen har virkelig tatt entusiastene med storm, og blir stadig markedsført som “best value for money” av flere klokkesamlere på TikTok, Instagram og Snapchat. Det selvopptrekkende Powermatic 80-urverket gir pålitelighet og presisjon takket være den innovative Nivachron-fjæren. Med 80 timers gangreserve er det et moderne urverk designet for å holde tritt med den travle nordmannen.

  Seiko Prospex Speedtimer SSC813P1

  Seiko Prospex Speedtimer Solar 39mm – SSC813P1

  Med Speedtimer Solar henter Seiko inspirasjon fra merkets, og verdens, første kronograf med Column-Wheel mekanisme og vertikal clutch — to egenskaper som utnyttes av høyytelseskronografer den dag i dag. Klokken leverte et presisjonsnivå som en den gang trodde var uoppnåelig med manuelle sportstimingenheter. Denne moderne tolkningen i stål måler 39mm og kommer med en hvit tallskive. Uret er utstyrt med Seiko sitt in-house kaliber V192, et quartzurverk med Chronograph-funksjon og solcellelading. Klokken er vanntett til 10 bar (100m / 330ft) og kommer med stållenke med foldespenne.

  Squale 1521 50 ATMOS

  Squale 1521 50 ATMOS

  Squale er kjent for å produsere flotte dykkerklokker av høy kvalitet. Faktisk så høy kvalitet at de har levert klokker til flere militære enheter.

  Squale 1521 50 ATMOS er intet unntak når det gjelder kvalitet. Klokken har et ETA Swiss 2824-2 automatisk urverk, og en gangreserve på rundt 40 timer.

  Klokken har en diameter på 42 mm og er 13 mm tykk. Glasset på klokken er av safir med dobbelsidig antireflektivt belegg.

  Dette er en elegant klokke med en slående blåfarge som nesten tar pusten fra deg. 

  Pris: 10 490 kr hos Watchus.no

  NOMOS Glashütte Orion 38 mm Datum

  NOMOS Glasshütte

  Er du på utkikk etter en svært robust og fleksibel klokke som passer de fleste anledninger? Da er dette elegante arbmbåndsuret fra Nomos Glashütte det perfekte valget. Urkassen er i rustfritt stål og måler 38 mm diameter og uret har ripesikret safirglass i front og på baklokk.

  Urskiven er sølvforgylt og har gull og sølvforgylte indekser og blå visere. Remen er i sort kvalitetsskinn. Driftsreserve: ca 42 timer. Urene i kolleksjonen Orion sies å være de vakreste fra NOMOS Glashütte. Uret er upretensiøst og har få, men elegante detaljer. 

  Pris på Thune.no: 25 150 kr

  Vi håper alle og enhver kan dra nytte av denne artikkelen, og at første klokkekjøp kanskje blir litt lettere. Uansett hvilken klokke du velger å gå for, så er det viktig at du selv er komfortabel med kjøpet. Dersom du lurer på noe kan du alltid sende oss en melding på Facebook eller Instagram, så skal vi svare deg så godt vi kan.

  Vi setter også veldig stor pris på generelle tilbakemeldinger, så send oss en melding om du har noe på hjertet

  Flere innlegg