Årets nyheter i fra Tudor

Tudor har i år lansert nye modeller som har skapt furorere i klokkebransjen, og tok Watches & Wonders med storm med oppgraderinger, og designforbedringer av populære og kjente modeller. Noen sa til og med at Tudor “vant showet” på Watches & Wonders, og vi er faktisk enige. Klokkeprodusenten har for alvor levert klokker med ekstremt høy verdi for pengene, og i denne artikkelen tar vi for oss merket og de nye lanseringene fra Watches & Wonders. 

Historie

Tudor – navnet på alles lepper innenfor luksusklokker! Historien deres begynte i 1926, da selveste Hans Wilsdorf (grunnleggeren av Rolex) bestemte seg for å gi folket et alternativ til Rolex – nemlig Tudor! Klokkene var like pålitelige og av høy kvalitet som storebroren, men til en rimeligere pris. Armbåndsurene var opprinnelig produsert og designet for profesjonelle dykkere, og til militære avdelinger, men har utviklet seg til å bli noe større og bedre år for år.

Fra vintage til moderne modeller, Tudor fortsetter å imponere med sitt innovative preg av design og teknologi, og står fortsatt i dag som en av de mest anerkjente og respekterte klokkeprodusentene i verden! Lanseringene som kom ut i forbindelse med Watches & Wonders 2023 har tatt klokkeverden med storm - og spiller både på den rike historien til Tudor, og deres stadige behov for å innovere i klokkebransjen. 

Tudor Black Bay

Tudor Black Bay 2023

Blant de mest populære klokkelanseringene i år står Tudor Black Bay med referanse M7941A1A0RU-0003 i sentrum av oppmerksomheten. Tudor har produsert en ny type Black Bay med sitt eget in-house urverk: Kaliber MT5602-U med en gangreserve på hele 70 timer. Modellen er COSC sertifisert, som betyr at den er blitt testet nordrfra til... Black Bay er vannttett ned til 200 meter, har safirglass, oppdatert skrukrone, og en 41mm urkasse i rustfritt stål med polert og satin-finishiert materiale. Burgunder-fargen på bezelen har blitt en av de største "snakkisene" i klokkebransjen, da den spiller så utrolig godt på lag med den sorte skiven, og med de brune- og beige designelementene på skiven og times- og minuttmarkørene. 

Uret kommer i tre ulike kombinasjoner: Five-links stållenke (Jubilee), Oyster stållenke, og med en Oyster gumireim. Alle tre er laget av ekstremt god kvalitet, med tilhørende foldespenne som er utrolig behagelig å håndtere. Klokkekanalen fikk være hands-on på armbåndsurene, når vi tok turen til Pop-up shopen Tudor hadde satt opp i downtown Genève. Prisforskjellen på stållenkene og gummireimen er ikke særlig høye når man kjøper i butikk - så vi anbefaler våre lesere om å kjøpe klokken med stållenke, og heller kjøpe med en ekstra gummireim - da det er ekstremt dyrt å få kjøpt en stållenke separat i senere tid; om du som leser tenker det er rimeligst og best å kjøpe klokken ny med bare gummreim. Bare en heads-up! 

Klokken kommer til å ligge på ca. 45.000 kr avhengig av hvilken lenke/gummireim du velger å kjøpe med klokken. 

Tudor Black Bay 54

Tudor Black Bay 54

Er du klar for å ta dykkerstilen din til nye dybder med Tudor Black Bay 54, referanse M79000N-0001? Tudor har nettopp lansert en ny tilføyelse til sin berømte Black Bay-linje som fremkaller den pureste moderne uttrykksformen av merkets aller første dykkerklokke. I 1954 ble referansen 7922 sluppet løs, men nå har Black Bay 54 tatt opp den historiske tråden og gitt oss en stilren klokke med en 37mm urkasse med et egenprodusert kaliber (MT5400) som også er COSC-sertifisert. Klokken balanserer perfekt mellom klassisk design og moderne teknologi. 

Urkassen er behagelig med store oppgraderinger fra tidligere lanseringer, har en vanntetthet ned til 200 meter, safirglass, skrukrone og en gangreserve på 70 timer. Black Bay 54 kommer med en three-link stållenke (Oyster) med Tudor sin "T-fit" foldespenne, slik som storebroren Black Bay har integrert. 

Veiledende pris på denne ligger foreløpig på 38.900 kr med stållenke og henholdsvis 36.800 kr med gummreim.

Black Bay 31/36/39/41

Tudor Black Bay 31/36/39/41

Har du noen gang tenkt på å skaffe deg en klokke som er like sofistikert og allsidig som deg selv? Da bør du sjekke ut Tudors Black Bay-modeller i størrelsene 31, 36, 39 og 41 - referanse M79680-0005. Disse urene har en behagelig og eksklusiv estetikk som skiller seg litt fra merkets ikoniske kjennetegn som “tool watches”, og kolleksjonen passer like godt for kvinner som for menn. Dette er med andre ord en kjempefin nyhet å dele med alle typer klokkeentusiaster - fordi disse klokkene er så universale. Tudor har også her mange ulike fargevarianter man kan velge blant. 

Tudor lanserte altså her en ny versjon av Black Bay i stål med en fast bezel. Det beste av alt? Alle modellene er utstyrt med et egenprodusert kaliber (MT5601), og kommer med en femledds stållenkelenke og foldespenne med hurtigjustering. 

Denne kolleksjonen har priser fra 38.900 kr og oppover. 

Black Bay GMT 

Tudor Black Bay GMT 2023

Tudor Black Bay GMT med referanse M79830RB-0010 har vært en av de mest etterlengtede lanseringene fra Tudor-fans verden rundt, og oppgraderingen av den populære modellen skuffer ikke. Som med de andre nye kolleksjonene har også Tudor her integrert GMT med sitt in-house urverk MT5652, som også er COSC-sertifisert.

Foreløpig kommer denne modellen med “Oyster”-lenke, og natoreim, med to tilgjengelige urskiver som spiller utrolig godt på lag med “pepsi-bezelen”. Sammen med den hendige GMT-funksjonen får du 70 timers gangreserve, safirglass, foldespenne med “T-fit”, skrukrone for bedre vanntetthet (200 meters dybde), med 41mm størrelse. Kolleksjonen har også fargevarianter med two-tone-mulighet på lenken, ulike urskiver, og det mest spennende er deres muligheter for å "specce" opp klokken slik du selv ønsker med tanke på design - mer informasjon om dette ligger i oppsummeringen av denne artikkelen. 

GMT-funksjonen lar deg se lokal tid samtidig som du holder oversikt over andre tidssoner. Uret er utstyrt med en 24-timers gradert roterende bezel med to forskjellige farger (Pepsi).

Med Black Bay GMT har Tudor tatt dykkerklokken til nye høyder, og tilbyr nå en klokke som ikke bare er pålitelig og holdbar, men også utrolig funksjonell og allsidig. Uansett hvor du er i verden, kan du holde oversikt over tiden på stilfull og presis måte. 

Black Bay GMT har en nåværende pris på 43.600 kr med stållenke og 40.450 kr med natoreim. 

Oppsummering

Tudor Black Bay 2023

Tudor har for ordens skyld også lansert Tudor Royal med referanse M28603-0007, som kommer i størrelsene 28/34/38/41mm, og har en dags-dato funksjon. Her spiller Tudor på fargespill med two-tone farger på stållenken (gull og stål), med ulike fargekombinasjoner på urskiven, med romerske numeraler. Her også med in-house urverk. 

Men, hvilken kolleksjon vant premien for beste lansering fra Tudor i 2023? I Klokkekanalens øyne er dette soleklart Tudor Black Bay med referanse M7941A1A0RU-0003. Fargespillet, prisen og den opplevede verdien av armbåndsuret slår alt ut av parken, og med 41mm er dette en perfekt klokke for de fleste håndledd. Den skriker ikke “jeg er lillebroren til Rolex”, og har tatt Tudor til nye høyder. Når det er sagt, så kommer vi ikke foruten hvor fantastisk kul Black Bay 54 er, og vi tror nok mange entusiaster kommer til å slite med å velge hvilken Tudor de skal gå for i år, om de er så heldige å få has på disse populære modellene. Uansett; så kan man faktisk ikke velge feil i våre øyne uansett hvilket ur de velger fra Tudor. 

Du kan lese mer om Tudor, og utforske deres nyheter på www.tudor.com. Der får dere også sett mer på fargevariantene fra de ulike kolleksjonene. Tudor har også gjort det mulig å customize GMT-modellen, klikk på denne lenken for å sjekke ut. 

Flere innlegg