Årets sommerklokker for menn (2020)

Sommerferien står for tur, og tropenetter med midnattssol gjør livet litt enklere å leve for oss heldige nordmenn, under en tid med store politiske uroligheter verden over, og en pandemi som fortsatt utgjør en trussel for mennesker og virksomheter. Dette gjør naturligvis at en del av oss får en litt spesiell ferie, og mange norske familier planlegger nå en innenlandsferie med sine nære og kjære.

En norgesferie er dog ikke til å kimse av. Vi bor jo tross alt i et utrolig vakkert land, med fantastiske byer man kan besøke slik som Trondheim, Oslo, Bergen, Kristiansand og Tromsø med mange flere perler som bare venter på å bli utforsket.

I denne artikkelen har vi tatt dette med i betraktning, ved at noen kanskje vil dra på byferie, mens andre foretrekker en lang båttur, eller en skikkelig fjelltur med telt og sovepose. Årets sommerklokker er derfor en liste som er ment å passe ethvert behov, og er laget i samarbeid med nettstedet www.klokkegiganten.no.

Litt om Klokkegiganten.no

Klokkegiganten.no er en autorisert forhandler av over 80 klokkemerker, og er en av Skandinavias største offisielle leverandører av klokker på nett, med et enormt utvalg. De har kontor i Oslo, og har butikk og lager i vårt broderland Danmark, i hovedstaden København.

Vår erfaring med klokkekjøp fra Klokkegiganten.no

Vi kjøpte nylig en Seiko Prospex Save The Ocean Special Edition 2019 Samurai SRPD23K1 fra Klokkegiganten.no, og vi ble positivt overrasket over rask leveringstid, samt hurtige og profesjonelle tilbakemeldinger fra kundeservice.

Seiko Prospex Save The Ocean Special Edition 2019.

Klokken kom to dager etter bestilling via UPS, og vi fikk i tillegg justeringsutstyr til stållenken med på kjøpet, samt to drops som ble slukt ned på sekundet.

Sommerklokkene

En sommerklokke bør kunne komplimentere lekne antrekk på byen, og være robust nok til å tåle litt svømming i skjærgården, eller blod og svette, samt tilfeldige støt for de som ønsker å begi seg ut på lange og seige fjellturer. Vi har valgt ut fire klokker i denne artikkelen, i tillegg til at vi anbefaler ovennevnte Seiko Prospex Save The Ocean Special Edition 2019 som en utmerket sommerklokke.

Seiko 5 Sports Specialist Style Automatic SRPD76K1

Seiko 5 Sports Specialist Style Automatic SRPD76K1

Denne flotte klokken er designet og produsert av Seiko og er fra deres Seiko Automatic kolleksjon. Alle klokkene i denne kolleksjonen lader energi mens du beveger deg.

Klokken måles 42 mm i diameter, med en tykkelse på 13 mm. Urverket er automatisk, og tåler vann opp til 100 meter. Denne klokken drives av et Seiko 4R36 automatikk-urverk. Klokken har 24 juveler og cirka 41 timers gangreserve ved full opplading.

  • Utsalgspris ca. 3 715 kr.

OceanX Sharkmaster 1000 Meters Automatic Diver SMS1013

OceanX Sharkmaster 1000 Meters Automatic Diver SMS1013.

Denne imponerende klokken er produsert av merket OceanX, som produserer dykkeklokker av veldig høy kvalitet til en virkelig god pris. Klokkene er produserte av de beste materialene og med utrolige detaljer, veldig likt de veldig store merkene.

Det som gjør denne dykkerklokken virkelig imponerende er at den er trykktestet til opp mot 1000 meter. Klokken drives av et Seiko NH35A automatikk-urverk og har 24 juveler med 41 timers gangreserve.

  • Utsalgspris ca. 4 265 kr

Oris Aquis Date

Oris Aquis Date med blå urskive.

Oris Aquis hviler fantastisk fint på håndleddet. Skiven er blå med tilhørende sort keramisk bezel, og en stållenke som oser av kvalitet.

Sitat fra Oris: "For å finne perlene i livets hav, må du dra ut langt forbi kysten."

Fargen som fremhever havets dybde i den vakre og kvalitetstestede Oris Aquis Date kan tjene som en daglig inspirasjon til å ta det neste steget, til å ta en ny sjanse og til å gripe den neste muligheten.

Klokken drives av et Sveitsisk Oris 733 automatikk-urverk som er Oris sin videreutvikling av Selitas SW200-1 verk. Urverket har 26 juveler og 38 timers gangreserve.

Denne klokken passer perfekt til brygga, på stranda, i møter og på fester. Dette er en "all in one" klokke, hvor du får mye historie og kvalitet på en og samme gang til en fornuftig pris.

  • Utsalgspris ca. 23 995 kr.

Casio G-Shock GA-2000-1A2ER

Casio G-Shock GA-2000-1A2ER.

Klokken er designet og produsert av japanske Casio, og er fra deres serie med ekstremt velkonstruerte sportsklokker, som de kaller for Casio G-Shock. Klokken har LED-lys, er støtsikker, har en stoppeklokkefunksjon og er vanntett til opp mot 200 meter. Denne klokken er litt av den større typen, og måles 49 mm i diameter rundt urkassen. Denne digitale klokken passer derfor utmerket til litt større håndledd, og for menn som ikke er redd for å se tøffe ut.

  • Utsalgspris ca. 1 565 kr.

Oppsummering

Sommeren står for tur, og det er mange som gleder seg til å få utforsket moderlandet skikkelig denne sommeren. Det er trist at mange har fått kansellert ferieplanene sine, men man får se på ting i perspektiv. Vi er heldige som har et vakkert og langstrakt land, med mange muligheter for å skape gode ferieminner med venner og familie.

Vi setter stor pris på å høre fra våre lesere, så kom gjerne med tilbakemeldinger på denne artikkelen i sosiale medier via vår kanal på Instagram.

Vi håper våre tips til årets sommerklokker har gitt inspirasjon, og at våre lesere får en skikkelig fin sommerferie.