Baume & Mercier Riviera 10681

Baume & Mercier Riviera 10681 med månefase har tatt klokkeverden med storm. I denne artikkelen ser vi nærmere på den klassiske automatiske modellen som først ble introdusert for markedet i 1973. Den nye versjonen med oppgradert utskiftbar reimsystem og Baumautic-urverk til en veiledende pris på 52.520 kr leverer, og er tro mot merkevarens historie.

Baume & Mercier Riviera 10681

Historien bak Baume & Mercier

Baume & Mercier ånd har eksistert lenge. Deres historie begynte i 1830 da brødrene Louis-Victor og Célestin Baume åpnet en urmakerforretning i Les Bois, en landsby i sveitsiske Jura.

Baume-brødrenes virksomhet vokste raskt, mye takket være mottoet deres: "Accept only perfection, only manufacture watches of the highest quality", dette mantraet gjorde at de fikk et godt rykte veldig tidlig - ved å selge og lage eksepsjonelle klokker til overkommelige priser. 

Etter hvert begynte selskapet å ekspandere til nye territorier, og etablerte en filial i London under navnet “Baume Brothers”. Dette konseptet ble utvidet over hele det britiske imperiet. På slutten av 1800-tallet hadde selskapet allerede skaffet seg et solid internasjonalt rykte.

Tilbake i tid var merket mest kjent for sine kronografer og modeller med intrikate komplikasjoner. Selskapet vant ti Grand Prix-priser og syv gullmedaljer på internasjonale utstillinger over hele verden. Urverkene som ble produsert var svært nøyaktige. I 1892 vant Baume en konkurranse i Kew Observatory nær London, med et kronometerlommeur utstyrt med et tourbillon-verk der presisjonen skulle forbli uovertruffen over ti år. Det lyktes de med!

I begynnelsen av 1920-tallet slo selskapets direktør William Baume seg sammen med Paul Mercier. Sammen grunnla de Baume & Mercier, Genève, i 1918. Firmaet ble snart et av de mest aktive innen produksjon av armbåndsur ved å tilby bemerkelsesverdig balanserte spesialformede modeller. I 1919 ble de tildelt datidens høyeste internasjonale utmerkelse i form av kvalitetsmerket "Poinçon de Genève".

I løpet av det “brølende” 1920-tallet, og gjennom Art Deco-perioden etablerte merket sin stil og satte et uutslettelig preg på klokkedesign. Paul Mercier visste at det var avgjørende for merkevaren å leve i takt med sin tid og omfavne endring. Firmaet skjønte også viktigheten av kvinners frigjøring og begynte å betrakte deres ønsker som en inspirasjonskilde. 

På slutten av 1940-tallet lanserte Baume & Mercier en av sine mest suksessrike modelle for kvinner: Marquise. Her beviste de at de tok kvinnekampen på alvor, ved å produsere mindre og mer feminine klokker tilpasset nettopp damer.

Baume & Mercier har en rik historie. Det er det ingen tvil om, men, hva med i dag? Er Baume & Mercier Riviera 10681 noe å satse på for norske klokkeentusiaster?

Omtale

Baume & Mercier Riviera 10681

10681 er elegant og passer perfekt som både sports- og dressklokke. I diameter måler klokken 43mm, men den bæres mer som en 40-41mm-type klokke. Urskiven er sølvgrå med en nydelig sandblåst satin-finish med romerske tall og månefase. Denne modellen har også en åpen bakside med safirglass, som gir et fint innsyn i det automatiske urverket med kaliber Baumatic BM14-1975A C1, som yter en robust gangreserve på hele 120 timer.

Foldespennen har et QRS-system (quick release) som oppleves som mye dyrere enn det egentlig er. Sammenlignet med andre klokker vi har testet den siste tiden i mye høyere prisklasse, så imponerer B&M med kvaliteten, og gir mye “bang for the buck”. Det som er ekstra gøy med reimsystemet til denne modellen er at den har en utskiftbar funksjon (et trykk på knappen på hver side så er reimen av, og et klikk så er den på igjen), dette tillater raske reim- og lenkeskifter, noe vi gir et stort pluss i margen for! Med andre ord trenger du ikke verktøy for å leke med dette armbåndsuret. 

Det er også mange fine detaljer å bite seg merke i: Urkassen kommer i den klassiske Riviera-stilen, med skruer som passer pent inn i bezel. En annen liten kul detalj er sekundviseren med logo til B&M i kortenden av viseren. Kronen er også svært enkel å bruke - hvor det første hakket justerer på dato, og det andre hakket på tid. Ganske straight forward på godt norsk. 

Riviera 10681 er tro mot sitt eget selskaps historie, og lever i ånden av mantraet til Baume-brødrene: “Accept only perfection, only manufacture watches of the highest quality".

Tekniske spesifikasjoner:

Baume & Mercier Riviera 10681

-Urkasse: 43mm 

-Urkasse: Rustfritt stål 

-Krystall: Safirglass 

-Bakside: Innsyn i urverk med safirglass

-Urskive: Grå 

-Vannresistens: 100 meter (10 ATM) 

-Urverk: Automatisk 

-Kaliber: Baumatic BM14-1975A C1 

-Gangreserve: 120 timer (5 dager)

-Funksjoner: Månefase og dato 

-Reim: Gummireim 

Oppsummering

Baume & Mercier Riviera 10681

Baume & Mercier Riviera 10681 er en moderne tolkning av 1973-modellen. Innovasjonen som ligger bak designet av den nye modellen er av god kvalitet, og vi mener dette armbåndsuret er en fullstappet pakke av god kvalitet: Robust urkasse som tåler en støyt, helhetlig design i toppklasse, enkel håndtering av reim/lenke, 5 dagers gangreserve og en foldespenne som er en ren nytelse å leke seg med.

Om du er interessert i denne klokken, eller, eventuelt andre modeller fra kjente Baume & Mercier så er Productline AS distributør av merket i Skandinavia og Baltikum. Klikk her for å finne din nærmeste butikk. Riviera 10681 selges til en veiledende pris på 52.520 kr.

Vi anbefaler også våre lesere om å følge @baumeetmerciernordic på Instagram. Der får du nyheter, bilder, og videoer av de nyeste modellene. 

Baume & Mercier Riviera 10681

Flere innlegg