En uke på hånden: Bianchet Tourbillon B1.618

I den populære serien "En uke på hånden" tester vi én klokke i én uke, og i denne runden har vi tatt en nærmere titt på merket Bianchet, og deres limiterte armbåndsur Bianchet Tourbillon B1.618 Carbon Earth, som det kun er laget 21 av i verden.

Introduksjon

Bianchet er en uavhengig klokkeprodusent som ble lansert i 2017 av Rodolfo Festa Bianchet sammen med hans kone Emmanuelle Festa Bianchet. De har viet hele sin produksjonslinje til å skape eksklusive armbåndsur med tourbillon som komplikasjon, og har designet klokkene i kjent Tonneau-form (som best kan beskrives som en tønneform - på godt norsk). Man finner likhetstrekk i formen på urkassen fra kjente klokkemerker slik som Hublot med deres Spirit of Big Bang, Omega med Prestige De Ville, Vacheron Constantin Malte, Franck Muller 8800 CC AT og så klart Richard Mille. 

For kritikerne der ute som tenker dette er en type hommage til Richard Mille: Historien bak tønneformen som design til armbåndsur startet med Louis Cartier, og hans ufravikelige tro om at klokker ikke behøvde å være sirkulære gjenstander på håndleddet. Rektangulære Tank ble jo en svært populær modell, og Vacheron Constantin startet så tidlig som i 1912 med å lage rektangulære armbåndsur, og gjorde det for å bryte med det tradisjonelle designet i klokkene de lagde. Richard Mille var derfor langt bak den initielle trenden, for sistnevnte ble ikke grunnlagt før i 2001. 

Førsteinntrykk

Bianchet Tourbillon B1.618

Med et design basert på "Golden Ratio 1.618", eller Phi på gresk, og Fibonacci-sekvensen, er Bianchet Tourbillon B1.618 matematisk proporsjonert, og tro mot grunnprinsippet til Golden Ratio. Uret er utrolig behagelig å se på, og er komfortabel å bære på armen. Med en urkasse blandet av titan og karbon, så får man det grekerne pleide å si “Guddommelig horologi - ved hjelp av Phi”. 

Uret kommer originalt med en svart gummireim, med en letthåndterlig foldespenne. Skrukronen, og det manuelle urverket leverer på et høyt nivå - og lyden er crisp når man trekker opp klokken. "Skjelettet" viser også urverket frem og bak, med safirglass.

Bianchet Tourbillon B1.618

Tekniske spesifikasjoner: 

 • Kaliber: B1.618
 • Dimensjoner: B: 43mm L: 50mm H: 13mm
 • Limitert til 21 stykker
 • Karbonkasse 
 • Type: Opptrekk 
 • Tourbillon-verk 
 • 105 timer gangreserve (+/-5%)
 • Støtsikker: Opptil 6000 G
 • Tåler vann: 50 ATM (50 meter) 
 • Pris: 730.000 inkl mva
 • Vekt: 44 g (ekskludert reim)

Midtuke-inntrykk

Bianchet Tourbillon B1.618

Det er vanskelig å ikke ha et kritisk blikk til en klokke med en veiledende pris på 730,000 kr - men det er få ting å trekke i Bianchet Tourbillon B1.618. Hver eneste Bianchet er håndlaget i Sveits, fra urkasse til urverk, inkludert reim og foldespenne.

Noen foretrekker dog tyngre klokker - og denne modellen blir derfor ikke særlig aktuell; Men, selv om armbåndsuret føles veldig lett å bære, som konsekvens av materialene urkassen ble produsert i, så føles, og kjennes uret som noe man bør bære med stolthet (og det veier tungt). Størrelsesmessig passer klokken menn med litt større håndledd, i og med at klokken kommer i 43mm x 50mm i diameter. Dette er derfor ikke en typisk dressklokke - og er et sporty alternativ man kan bruke i lignende situasjoner:

 • Shopping og sightseeing i byen
 • Turer og aktiviteter 
 • Reising 
 • Klokketreff (om du ønsker komplimenter)
 • Uformelle arrangementer

Oppsummering etter en uke på hånden

Bianchet Tourbillon

Etter mye testing og prøving rundt om i Oslo - så har vi dannet oss et godt bilde av den limiterte klokken det kun er produsert 21 eksemplarer av i hele verden. Helhetsinntrykket er positivt, og vi kan trygt anbefale dette uret til entusiaster med fleksible lommebøker. Det er også verdt å nevne at kolleksjonene til Bianchet selges ut raskt, og vil derfor potensielt gjøre det svært bra i 2-håndsmarkedet.  

Rodolfo Festa Bianchet og Emmanuelle Festa Bianchet har også meldt om spennende nyheter i fremtiden. Følg med her på Klokkekanalen for å få oppdateringer!

Ønsker du å vite mer om dette merket? Tidemann Luxury Watches er alene i Norden som forhandler av Bianchet. Klikk her for å sjekke ut hjemmesiden deres.

Flere innlegg