Cyrus Genève omtale: Klepcys Dice Red and Blue

Klepcys Dice er en forkortelse av «Klepcys Double Independent Chronograph Evolution». Som navnet indikerer, er dette en utvikling av den tradisjonelle kronografen. En innovativ teknisk utvikling, som har forvandlet den “vanlige” kronografen til en dobbel kronograf, som er i stand til å måle to tidsintervaller uavhengig eller synkront. I denne artikkelen omtaler vi klokken og selskapet bak mesterverket.

Horologi og passion skaper innovasjon

Cyrus Geneve omtale

Klepcys Dice Red and Blue kommer som et naturlig resultat av behovet for å stadig forbedre tidtaking i sport. I mange idretter er det ofte viktig å måle medgåtte tider med forskjellige starttider: Langrenn, løping, sykling, og skiskyting er alle idretter der utøvere ikke krysser startlinjen samtidig. Også i motorløp der to førere under løpstestene starter i ulike tider. I disse konkurransesituasjonene, hvor starttiden er forskjellig for hver idrettsutøver, kan Dice-kronografen måle tidene mellom to påfølgende løpere eller racerførere. En lignende situasjon oppstår eksempelvis i bilrally, hvor det er vanlig å bruke to uavhengige kronografer. Cyrus sin nye klokke forenkler denne operasjonen, takket være de to monopusher-kronene, som er avgjørende for å unngå uønsket “manipulasjon”.

Historien bak Cyrus Genève

Cyrus Geneve company

yrus ble grunnlagt av en sveitsisk gründerfamilie med lang tradisjon i å skape ledende, globale luksusmerker. Deres ekspertise innen luksussegmentet, kombinert med deres lidenskap for haute horlogerie, gjorde at familien kunne lansere fantastiske Cyrus i 2010.

For å realisere deres visjon om high-end urmakeri, har familien tatt et standpunkt om å kun jobbe med de beste og mest kreative menneskene. Dermed har Cyrus inngått samarbeid med Jean-Francois Mojon, en av de største og mest inspirerende urmakerne i vår tid.

Cyrus tror også på fordelene ved å eie sin egen og helt uavhengige produksjon. Cyrus-strategien har et langsiktig perspektiv som er muliggjort av familiens eierskap. Den tilsvarende økonomiske uavhengigheten til Cyrus-merket er grunnlaget for dens kreative frihet og merkevarens unikhet.

Daglig leder for Cyrus er Walter Ribaga, med en kvalifisert profesjonell karriere med over 35-års erfaring i klokkebransjen.

Omtale av Klepcys Dice Red and Blue

Cyrus Geneve informasjon og omtale

De åpenbare fordelene med klokken er gjort kjent tidligere i artikkelen. Men vår objektive omtale er at armbåndsuret leverer i toppklasse. Prisen på 440.000 kr er noe stiv, men, man får likevel mye klokke for pengene med titan urkasse.

Detaljarbeidet som er lagt ned er i verdensklasse. Kronograf-viserne er farget i rødt og blått, med små rotorer i bakgrunnen, med matchende farger klokken 12 og 6. Mono-pusherne er også genialt produsert, med matchende farger for smart håndtering av kronograf-funksjonene - som også er enkle å håndtere: Start, stopp og resett. Så enkelt, men samtidig så vanskelig å produsere!

Sekundviseren til venstre er skarp med en sporty vri, og fargespillet på skiven er rett og slett magisk. Foldespennen som kommer med den originale grå Cordura-reimen føles robust og kan justeres på et par sekunder. Uret kommer også med åpen bakside, med safirglass som gir fint innsyn i urverket med en detaljert rotor, som vekker følelser for alle entusiaster som får gleden av å se mesterverket “in real life”.

Med 42mm i diameter er dette også en klokke med stor hand-presence, særlig med tanke på 16.5mm tykkelse. Armbåndsuret er også limitert til 50 stykker produsert i hele verden, så dette er med andre ord en klokke tilpasset unike individer som ønsker å vise frem det de har på håndleddet.

Tekniske spesifikasjoner:

Cyrus Geneve og Klokkekanalen

Referanse: 539.508.TT.A
Urkasse: Polert-børstet grad 5 titan
Diameter: 42mm (ekskludert mono-pushere)
Tykkelse: 16.5mm
Krone 1 klokken 03:00: Posisjon 1 til å skru urverket; posisjon 2 for å justere tid, og pusher for å aktivere kronograf nr. 1 (start-stopp-resett)
Krone 2 klokken 09:00: Pusher for å aktivere kronograf nr. 2 (start-stopp-resett)
Glass: Anti-reflective safirkrystall-glass på skive og bakside
Vannresistens: 10 ATM (100 m – 330 ft)
Reim: Grå Cordura-reim og sort caoutchouc gummi på innsiden
Foldespenne: Nyutviklet robust foldespenne
Kaliber: In-house produsert mekanisk selvtrekkende urverk. Kaliber CYR718
Antall komponenter: 443
Juveler: 51
Frekvens: 4Hz
Vibrasjoner per time: 28.800
Gangreserve: 55 timer

Cyrus Geneve open case back

Konklusjon

En klokke til nesten en halv million norske kroner må levere i toppklasse. Det store spørsmålet for våre lesere er: Er den verdt det? Ja! Legendariske Jean-Francois Mojon har klart å produsere noe helt unikt med tanke på design, funksjonalitet og leverer en totalpakke man kan være stolt av å ha i sin klokkesamling. Vi tror også at Cyrus som merke vil vokse seg større - noe som vil gjøre limiterte armbåndsur slik som denne modellen svært verdifulle i andrehåndsmarkedet.

Forhandler av Cyrus i Norge er Tidemann Luxury Watches. Det er ukjent om de fortsatt har denne modellen tilgjengelig, men de har i skrivende stund flere modeller fra Cyrus, samt andre armåndsur fra en rekke eksklusive produsenter. 

Klikk her for å sjekke ut Tidemann Luxury Watches.

«Vi anbefaler denne klokken varmt. Både estetisk og teknisk leverer Dice i toppklasse, og vi er stolte av å ha én på lager. Disse er limitert til 50 eksempler, og vil bli utrolig vanskelig å få tak i når disse er utsolgte. Tredimensjonaliteten i skiva må bare oppleves i levende live!» Skriver Anders i fra TLW.

Flere innlegg