Er Oris et bra klokkemerke?

Går du med tanker om å kjøpe en ny dykkerklokke? Da bør du lese denne artikkelen om Oris! Vi presenterer historien bak merket, og hvorfor Oris Aquis gir mye "bang for the buck".

En lang og stolt historie

Oris ble grunnlagt av Paul Cattin og Georges Christian i den sveitsiske byen Hölstein i 1904. Etter kort tid, ble Oris en av de største sysselsetterne i Hölstein med over 300 medarbeidere. De lagde dog ikke sine første "armbåndsur" før i 1925, når de kombinerte lommeur med armbåndsspenner. I 1938 produserte Oris sin første pilotklokke, bedre kjent som The Big Crown med kalenderfunksjon.


Som med flere andre bedrifter, ble også Oris hardt rammet under andre verdenskrig. For å holde bedriften levende måtte de ty til innovasjon, og produserte for første gang vekkerklokker med åtte dagers gangreserve som ble lansert i 1949. I 1952 introduserte Oris sin første automatiske klokke med en gangreserve-indikator. Klokken ble produsert med en overraskende nøyaktighet med urverket Calibre 601.

En legende blir skapt

I 1965 lanserte Oris en klokke med nymoderne teknologi for dykkere som ble kjent som Oris Divers Sixty-five. Med roterende bezel, dristige selvlysende tall og vannsikkerhet opp mot 100m, så ble klokken til en stor suksess - som igjen førte til at klokken ble relansert 50 år senere. Dette ble starten på en eventyrlig reise for selskapet, og satte de virkelig på kartet for klokkesamlere.

Vi har testet ut Oris Aquis

I skrivende stund sitter skribenten med en Oris Aquis hvilende på håndleddet. Skiven er blå med tilhørende sort keramisk bezel, og en stållenke som oser av kvalitet. Med sine 43mm i diameter rundt urkassen, så er dette en rimelig stor klokke å bære på, - men dette har heldigvis Oris gjort noe med. Klokken finnes nemlig også i 39mm diameter.

Vi liker ikke å sammenligne klokker og snakke ned andre merkevarer, men ser man til eksempel på Tag Heuer sin Aquaracer som nesten koster 7000 kroner mer - så vil man da altså få tilnærmet samme spesifikasjoner. Oris Aquis har i likhet med Tag Heuer Aquaracer 38 timers gangreserve, keramisk bezel, 300m vannbeskyttelse, ripebeskyttet safirglass og 43mm i diameter rundt urkassen.

Man får da altså mye av det samme til en litt mer behagelig pris.

Spesifikasjoner for Oris Aquis 43mm:

 • Dekorasjon: Time-, minutt- og sekundviser i senter. Datoindikator på klokken 6.
 • Utforming: Ripebestandig safirglass belagt med antirefleks.
 • Funksjoner: 38 timers gangreserve.
 • Hovedmateriale: Stål
 • Urverk: Automatisk / Mekanisk
 • Diameter urkasse: 43 mm
 • Klokkeglass: Ripebeskyttet safirglass
 • Farge på urskive: Sort
 • Stållenke: Stål - Børstet
 • Vanntett: 300 meter
 • Bezel: Keramikk

Oppsummering

Vi anbefaler alle med et budsjett på 18.000 - 24.000 kr til dykkerklokke om å sjekke ut Oris Aquis hos deres nærmeste forhandler for å teste ut klokken på hånden, dere vil ikke angre! Klokken tar seg veldig bra ut, og kommer i flere forskjellige farger. Aquis-serien passer like bra til dykking som den gjør til "desk diving".