Gorilla Fastback RS White

Det finnes et enormt utvalg av microbrands i markedet. Noen skuffer når det kommer til kvalitet, og andre imponerer! Det er faktisk en jungel der ute av produsenter som forsøker å komme seg inn i det eksklusive markedet for armbåndsur. Om man leter lenge nok - så finner man det meste i jungelen, og hva passer vel da bedre enn å presentere relativt unge Gorilla Watches, og deres Gorilla Fastback RS White?

Litt om Gorilla Watches

Gorilla Watches ble grunnlagt i 2016 av tidligere Audemars Piguet Chief Artistic Officer, Octavio Garcia, og tidligere Audemars Piguet Senior Designer, Lukas Gopp. Selskapet er basert i Cressier i Neuchâtel, Sveits. Sammen har Octavio og Lukas over 30 års kombinert erfaring i fra klokkebransjen - og de drives av en enorm lidenskap for horologi. 

Armbåndsur i fra Gorilla Watches er produsert på en solid måte, drar inspirasjon fra motorsport, og er designet på bakgrunn av en innovativ filosofi for teknologi og design. Dette passer bra med bakgrunnen til Lukas Gopp, som er utdannet innen industriell design fra Europeo di Design og fra Creative Academy i Milano. Klokkeprodusenten har armbåndsur i forskjellige prisklasser som starter fra 10 990 kr inkl. mva. Og oppover. I de billigste modellene bruker merket automatiske urverk fra Miyota for å drive klokkene sine. I toppmodellene finner man eksempelvis urverk produsert i samarbeid med anerkjente Vaucher Manufacture Fleurier. Det som er kult å notere seg er at Gorilla-klokker er svært unike i det at du kan være en aktiv deltaker i design-prosessen. Dette gir deg som klokkeentusiast en unik mulighet til å få noe helt eget som ingen andre har - hvor du praktisk talt kan “specce” opp klokken med utvalgte materialer, farger og reimer - litt på samme måte som når du bestiller en ny bil. Kjekt? Ja!

Godt utvalg med eksklusive armbåndsur

Gorilla Watches Complications

I listen over kolleksjoner finner man svært mange spennende klokker. Et viktig notat til alle som leser er at disse armbåndsurene føres i svært limiterte utgaver, og noen kolleksjoner er helt utsolgte. De eneste som selger disse klokkene i Norden er Tidemann Luxury Watches, som vi linker til i slutten av denne artikkelen:

Complications: 

-Drift Safari

-Outlaw Drift Special

-Thunderbolt

Fastback GT Collection:

-Lagonda 

-Nomad 

-Acid Green 

-Blue Demon 

-Modena 

-Espionage 

-Bandit 

-Trufflehunter 

-Sunset 

-Cayo Idacos

Fastback Collection:

-Legacy 

-Fastback Montreux 

-Hugger Orange 

-Stinger Yellow 

-Galaxy Blue 

-Phantom Black 

-RS White

Legacy: 

-Drift Mirage 

-Drift Mirage MK.2 

-Outlaw Black Series 

-Leon Racing 

-Outlaw Drift 

-Drift Elise 

-Drift 

-Svipe 

-Original

Gorilla Fastback RS White på armen

Gorilla Fastback RS White

Uret i seg selv kan oppleves som en ekstremitet for de som aldri har brukt store klokker før. RS White har en urkasse på 44mm, noe som i seg selv er en ganske stort, men når man legger til en tykkelse på 13mm, og en lug-to-lug størrelse på 57mm, så snakker man om en helt vill hand-presence på håndleddet. Likevel, så klarer Gorilla å levere en klokke de fleste voksne menn kan bruke, for uret er faktisk veldig komfortabel å bære på armen. 

Håndtering av klokken er veldig enkel. RS White har en beskyttet nedskrubar krone i titan- som gjør klokken bedre rustet mot vann og støt. I tillegg er skrukronen behagelig å bruke for justering av tid. Urverket er drevet av kaliberet Miyota 8215, et selvtrekkende automatisk kaliber av relativt god kvalitet. 

I denne testen brukte vi klokken i et urbant bymiljø i ærverdige Oslo. Og, det er nettopp her uret skinner mest. Med størrelsen og designet tatt i betraktning, så er dette en typisk fartsklokke tilpasset en livsstil med høy gass fra morgen til kveld. Kanskje er dette Stordalens nye favoritt? 

Gorilla Fastback RS White spesifikasjoner

Gorilla RS White

-Kaliber: Miyota 8215, automatisk selvtrekkende
-Vibrasjoner: 3Hz/21.600 vph
-Funksjoner: Timer, minutter og sweeping-sekunder
-Urkasse: Smidd karbonkasse, keramisk bezel, nedskrubar krone i titan for forbedret vannmotstand
-Bakside av urkasse: Titan med gravering 
-Urskive: IAL matt hvit skive, sort Super-Luminova™ numeraler, og Super-Luminova™ timesviser
-Krystall: Ripebeskyttet safir med anti-reflective coating på begge sider
-Gummireim: FKM gummi, Cordura™
-Feste: Titan pin buckle
-Størrelse: 44mm urkasse, 48.5mm med kronebeskytter, 13mm tykkelse i urkasse, 57mm lug-to-lug
-Tåler vann: 100M/330FT/10ATM

Oppsummering

Gorilla RS White

Gorilla Watches vinner mye med å være tro mot sin egen originalitet, og den kombinerte horologiske erfaringen fra grunnleggerne av merket gir resultater. Som nevnt tidligere i denne artikkelen så produseres modellene og kolleksjonene i svært limiterte utgaver. Det er derfor svært vanskelig å støte på andre klokkesamlere med samme uret på armen - noe vi tror bare blir viktigere i en bransje hvor det blir stadig vanskeligere å skille seg ut.

Selve modellen RS White er komfortabel å bære, passer til litt større håndledd, og ligger behagelig i prisklassen 10 990 kr inkl. mva. Verdt det? Ja! Sjekk ut Nordens eneste distributør av Gorilla Watches ved å klikke på denne lenken til Tidemann Luxury Watches. 

Flere innlegg