Klokkeprat med OrisFanboy

I KlokkeKanalen deler vi omtaler av klokker, opplevelser fra urmakere, og nyheter med informasjon fra klokkeverden. Vi vil i tillegg intervjue norske klokkesamlere, og i denne artikkelen har vi vært så heldige å komme i kontakt med en populær herremann!

Espen Haugland, bedre kjent som Orisfanboy på Instagram, har blitt en kjær influencer og trofast venn av klokkemerket Oris. Han har i skrivende stund nesten 14.000 følgere på Instagram.

Litt om Espen (OrisFanboy)

Orisfanboy Instagram konto.

Espen er en 37 år gammel mann, som er født og oppvokst i Oslo. Han har i de siste fem årene jobbet med proffsalg av byggevarer. Han drifter salg av byggevarer til profesjonelle håndverkere, til alt fra “Byggmester Bob” som kan skru opp egen terrasse til de større entreprenørene som bygger store blokker, sykehus og andre lignende høybygg.

Favoritthobbyen er kanskje ikke så overraskende klokker og fotografi. Men han er også interessert i biler, fisking og fotball.

Lidenskap for klokker

Når begynte du å samle på klokker?

Jeg er faktisk ganske fersk på dette, og det hele tok av i sommeren 2017 da jeg kjøpte 2 klokker fra Oris samtidig. Da kjøpte jeg en Oris Aquis Staghorn, og en Diver Sixty-Five med sort skive og araber-numeraler.

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for klokker fra ung alder, men før dette fant jeg aldri en klokke jeg hadde virkelig lyst på. Alle klokkene jeg så på var fra kjøpesentre, og av typen “motemerker” slik som Gant, Boss, Fossil og lignende. Hvor denne interessen for klokker kom fra, det vet jeg ikke, da jeg ikke kan huske at det har vært noen i familien som har hatt interesse for armbåndsur.

Hva var ditt første klokkekjøp?

Den første klokken jeg kjøpte var en batteridrevet Junghans da jeg var rundt 14 år gammel. Jeg sparte opp to månedslønninger som avisbud for å få råd til den, så jeg var stolt over å få til noe slikt i så tidlig alder. Det er mulig at jeg hadde noen Casio-klokker før dette, men det var gaver jeg hadde fått fra venner/familie.

Vi graver dypere

Hvorfor liker du Oris så godt?

Det første som trigget min interesse for Oris var selvfølgelig designet. I tillegg gikk jeg nysgjerrig til verks, og utforsket historien rundt merket som virkelig vekket interessen for merkevaren. Oris er selvstendig, noe som ikke akkurat er daglig kost i klokkebransjen, samt at de er en mindre aktør sammenlignet med de massive konkurrentene - jeg liker en god underdog, de pleier som regel å kjempe hardt for å produsere kvalitetsprodukter. Oris er også et merke med en lang historie, kort fortalt; de gikk fra å være blant de ti største klokkeprodusentene i verden, til å nærmest gå konkurs under kvarts-krisen på 80-tallet. Så, rett etter viste de “baller” ved å gå mot strømmen, de gikk tilbake til å kun produsere mekaniske urverk. En skikkelig solskinnshistorie som jeg elsker!

I senere tid har egentlig kjærligheten for dette merket styrket seg når jeg direkte har fått erfart hvor god bakkekontakt de har med kundene sine. Slike verdier setter jeg høyt.

Hva er din favorittklokke fra Oris?

"My precious" - Oris Diver Sixty-Five RedBar limited edition.

Det er utrolig vanskelig å svare deg på det, da jeg har så mange å velge mellom. Mange av klokkene er veldig ulike og har et eget særpreg ved seg. Så her må jeg nok skuffe og si at jeg må trekke frem flere enn en.

Oris Diver Sixty-Five Carl Brashear Chronograph er helt nydelig, og er uten tvil på min topp tre liste over bronseklokker, uansett merke.

Jeg har også en nydelig vintage Oris ChronOris fra 70-tallet, den jobbet jeg hardt med å få tak i. Skiven på den er helt nydelig, og den er i tipp topp stand teknisk etter et spaopphold i Hölstein på fabrikken til Oris. Dette var faktisk Oris sin aller første kronograf.

Sist, men ikke minst må jeg ha med Oris Diver Sixty-Five RedBar limited edition som det kun ble laget hundre stykker av i verden. Denne må uten tvil være på lista over mine favorittklokker. Den representerer mye av grunnen til at jeg er glad i Oris.

Liker du andre klokkemerker?

Så absolutt! Jeg har nok eid klokker fra rundt 25-30 forskjellige aktører, og det er fortsatt mange merker jeg fortsatt ønsker å få prøvd ut. Jeg er først og fremst en klokkeentusiast med et spesielt øye for Oris.

Hvor mange klokker har du?

Jeg tror og håper at jeg har under 50 klokker, haha.

Hva er din “holy grail” klokke?

Dessverre har jeg ikke fått prøvd denne på armen eller sett den live, men en A. Lange & Söhne Langematik Perpetual i hvitt gull med sort skive er min "holy grail" i ordets rette forstand. Den er helt magisk, og er nok den klokken i verden jeg ønsker meg høyest.

Planlegger du å kjøpe en ny klokke i nærmeste fremtid?

Jeg har forhåndsbestilt den nye Von Doren Uræd som jeg har store forventninger til, men vi får se om den kommer først. Jeg antar at det kan bli litt forsinkelser på grunn av den forferdelige pandemien som har oppstått. For alt jeg vet kan det hende det dukker opp en ny Oris som jeg absolutt må ha før Von Doren klokken kommer i posten.

Følg Espen på sosiale medier

I denne rundens klokkeprat har vi fått et unikt innblikk i hvordan @Orisfanboy ser på klokker som en lidenskap, og ikke minst livsstil. Hans interesse for fotografering og kvalitetsur har gjort han til en troverdig og kjent personlighet på Instagram, og vi synes det er utrolig morsomt at vi har fått lov til å intervjue han i KlokkeKanalen. Vi anbefaler absolutt alle med klokkeinteresse å følge hans kanal på Instagram og Facebook.

Likte du denne artikkelen? Del gjerne blogginnlegget videre med dine venner på sosiale medier.