Klokkeprat med Philip Larsen

I serien klokkeprat på KlokkeKanalen intervjuer vi norske klokkesamlere, store som små! Denne ukens intervjuobjekt er ingen ringere enn Philip Larsen fra Oslo, bedre kjent som sub_second_ på Instagram.

Philip er født og oppvokst i hovedstaden, er 22 år, og jobber for tiden freelance som digital markedsfører for en rekke små- og mellomstore bedrifter i området. Klokker har naturligvis blitt en stor del av livet hans, og kontoen på Instagram har bikket godt over 1000 følgere.

En mann med mange talenter

Philip er en travel mann, og vi synes det er spennende å høre mer om bakgrunnen hans.

Har du noen hobbyer utenom klokker?

Ja, jeg har tidligere spilt gitar i en rekke band, og driver fortsatt med musikk på fritiden. Musikk har alltid vært en stor lidenskap for meg. I tillegg fascineres jeg av biler, og etter at jeg startet med Instagram har interessen for fotografi også økt på en naturlig måte.

Certina klokke fra Instagram-kontoen til Philip.

Klokkeprat

Når begynte du å samle på klokker?

Samlingen oppstod ved egentlig som et resultat av den økende interessen for klokker i Norge. Jeg hadde vel fem/seks klokker liggende i forskjellige skuffer og skap før jeg virkelig begynte å anse klokker som en hobby. Interessen startet i tidlig alder, men jeg begynte ikke å aktivt samle før for et par år siden. Da interessen virkelig tok av kjøpte jeg meg min første klokkeboks og det var vel da “galskapen” begynte.

Hva var ditt første klokkekjøp?

Philip ler når vi spør, og utbroderer:

Mitt første klokkekjøp var en helt forferdelig klokke. Det var en Next2 klokke som skulle forestille en kronograf. Knappene på siden av klokken var bare til pynt og de forskjellige mindre skivene var ikke funksjonelle i det hele tatt. Klokken var “gullbelagt”, men arbeidet på klokken var så dårlig at fargen begynte å sverte av på håndleddet hver gang jeg brukte den! Jeg har valgt å beholde den fordi den representerer et punkt i livet mitt hvor jeg ikke ante noen verdens ting om klokker. Det er veldig morsomt å ta den fram fra tid til annen og tenke tilbake på dette. Hovedinteressen min er jo nå klokker, så jeg føler det er viktig å ta vare på slike minner. Jeg ville aldri kjøpt en slik klokke i dag, men den minner meg på at ikke alle er like interessert i klokker som meg. Det er fort gjort å glemme!

En svakhet for Vintage klokker

Omega Genève fra samlingen til Philip.

Hvilket klokkemerke liker du best?

Jeg har lenge vært stor fan av Omega. Omega har så mye historie å legge på bordet, og det florerer av fine vintage-klokker på markedet. Det (og selvsagt en rekke andre faktorer) har nok bidratt til at jeg har falt for akkurat det merket. Som en ung klokkesamler er det vanskelig å skaffe seg de nyeste modellene, da disse er svært dyre. Ettersom jeg har hatt et ganske stramt budsjett som ung klokke-entusiast, har vintage virkelig vært veien å gå. Man får utrolig mye klokke for pengene, og ikke minst historie med på kjøpet!

Hva er det med klokker som fascinerer deg mest?

Klokker er en måte å uttrykke seg på. Den kan komplementere en rekke forskjellige antrekk, samtidig som den er et “slags smykke for mannen”. I tillegg er jeg fascinert over hvor mye arbeid og presisjon som skal til for å lage et urverk. Svært små tannhjul skal interaktere med hverandre, med en presisjon ned mot under millimeteren. Jeg synes det er et utrolig spennende fagfelt, og jeg tar av meg hatten for de som jobber med dette hver dag.

Hvor mange klokker har du i samlingen?

Invicta-klokke nydelig plassert på håndleddet.

Per i dag har jeg 16 klokker i samlingen, og jeg har ikke tenkt til å stoppe med det første!

Hva er din “Holy grail” klokke? (Klokken du ønsker deg mest her i verden)

Selv om favorittmerket mitt er Omega, så må jeg nok krype til korset og innrømme at min “Holy grail” er en Patek Philippe Nautilus 5711.

Har du planlagt et nytt klokkekjøp i nærmeste fremtid?

Man har jo alltids noen klokker på radaren! Jeg har fått veldig sansen for Breitling i det siste, så det kan fort hende at det dukker opp en Breitling på profilen min på Instagram etter hvert.

Følg Philip på sosiale medier

I denne rundens klokkeprat har vi blitt nærmere kjent med Philip Larsen (sub_second_), og hans interesse for armbåndsur. Vi synes det er utrolig morsomt å få snakke med norske entusiaster i klokkemiljøet, og Philip har en spennende konto som er verdt å følge! Med sin unge alder er Philip godt i gang med å bli en ekte klokkesamler, og det gleder oss å kunne dele hans lidenskap med andre klokke-frelste nordmenn.

Likte du denne artikkelen? Del gjerne blogginnlegget videre med dine venner på sosiale medier.