Klokkeprat med Tor-Helge Gilleshammer

Klokkeprat er artikkelserien hvor vi blir bedre kjent med norske klokkesamlere, store som små. I denne runden har vi vært så heldige å få gleden av å bli bedre kjent med Tor-Helge Gilleshammer, også kjent som watch.gilles på Instagram.

Tor-Helge er en populær herremann på Instagram, med hele 3361 følgere i skrivende stund. Klokkeinteressen til Tor-Helge er stor, og Instagram-kontoen er preget av det - perfekt for oss som elsker klokker!

Litt om Tor-HelgeKlokkekunst av Tor-Helge. Bilderettigheter: Tor-Helge Gilleshammer.

Tor-Helge er 24 år gammel, og kommer fra vakre Nordfjordeid. Han er bosatt i Bergen sammen med samboer og fem barn. Der jobber han som elektriker, og på fritiden går mye av tiden til familie, samt hobbyer som fotball, sykling og portrettfotografering.

At fotografering er en lidenskap for Tor-Helge er ikke vanskelig å se dersom man besøker Instagram-kontoen hans: watch.gilles. I skrivende stund har han publisert 460 innlegg, og de aller fleste innleggene vil utvilsomt vekke klokkeentusiasten i deg. Han klarer på en unik måte å få frem de aller minste detaljer, og har et spesielt kunstnerisk uttrykk i alle innlegg som deles.

Klokkeprat

Nydelig Casio med fantastiske miljø-elementer. Bilderettigheter: Tor-Helge Gilleshammer.

Når kjøpte du din første klokke?

Jeg kjøpte min første klokke i 2010. Da var jeg 13 år gammel. Det var en Casio Duro MDV-500D-1AV. Den vil alltid ha en plass i samlingen.

Hva var det som vekket din interesse for klokker?

I slutten av 2016 ble jeg ganske påvirket av kollegaer som var veldig klokkeinteresserte. Jeg ble medlem i Klokkeriet på Facebook i januar 2017, og da var det gjort.

Hvor mange klokker har du i samlingen?

Per dags dato har jeg 12 klokker i samlingen. Hadde i underkant av 30 en periode, men jeg er ikke tilhenger av at klokkene blir liggende uten å bli brukt, så jeg måtte selge en del. Planen er faktisk å forminske den enda litt til.

Hva er den beste og verste klokken du har kjøpt?

Nydelig bilde av Longines HydroConquest. Bilderettigheter: Tor-Helge Gilleshammer.

Den beste hittil er Longines Hydroconquest. Den sitter som et skudd på håndleddet og tåler å bli brukt som "daily beater" uten at jeg trenger å være bekymret. Den er med meg på jobb, på sykkeltur, i sandkassen med ungene og i sjøen om sommeren. Å velge den verste klarer jeg faktisk ikke. Alle klokkene jeg har hatt har gjort sin nytte. Ut i fra pris, er det ingen som har skuffet meg.

Har du et favorittmerke?

Nei, egentlig ikke. Det er veldig mange merker jeg har lyst å prøve, når muligheten byr seg. Det merket jeg er mest gira på å prøve ut er Panerai. De har utrolig mange flotte modeller.

Hvilken klokke ønsker du deg mest her i verden?

Det er en klokke som ikke har blitt produsert enda. Panerai Submersible i bronse, med bronse lenke. Den skal være 40mm og ha sort skive. Av klokker som finnes i dag, så må jeg nok gå for for Panerai Submersible PAM00974.

Til slutt, har du en klokke på radaren som du har planlagt å kjøpte i nærmeste fremtid?

Jeg venter for øyeblikket på Von Doren Uræd, hvor jeg var backer nummer 4. Takk til Telenor for lynrask 4G. Gleder meg veldig til den kommer. Ellers så syns jeg den nye Seiko 5 Sports Collection ser spennende ut, så det blir fort en slik når de kommer i butikk.

Følg Tor-Helge på sosiale medierTor-Helge på sosiale medier.

Det har vært en sann glede å dele tanker og meninger rundt klokker med Tor-Helge. Hans preferanser for kvalitetsklokker, kombinert med kunnskap og kunstneriske uttrykk gjør at han blir stadigere mer populær på Instagram. Vi anbefaler alle våre lesere å følge: watch.gilles på Instagram. Her er det ingenting annet enn flott innhold å finne!

Likte du denne artikkelen? Del gjerne blogginnlegget videre med dine venner på sosiale medier.