Omtale av Monta Oceanking

I forrige rundes klokkeomtale så vi nærmere på Oris Sixty-Five Kronograf. I denne artikkelen skal vi ta en titt på et nytt klokkemerke med en modell som imponerer på en svært positiv måte. Vi elsker å skrive om "micro-brands", men vi ønsker ikke å være forkjempere av klokker som ikke har høy kvalitet - vi velger derfor ut merker med stor omhu, og i denne runden så er det modellen Oceanking fra Monta som står for tur.

Først litt om klokkemerket Monta

Monta er et relativt nytt klokkemerke, men de har allerede klart å bygge seg opp til å bli et velkjent navn på markedet. Synonymt med Monta er vakkert design og ordentlig, sveitsisk kvalitet. Det er gutta bak Everest Bands som står bak Monta, og de har bred erfaring fra klokkebransjen. For de som ikke vet hva Everest Bands gjør, så selger de forskjellig tilbehør som for eksempel gummi- og lærreimer av ekte sveitsisk kvalitet, samt lær-etuier som ser helt fantastiske ut. Det betyr dermed at vi også kan forvente svært høy kvalitet av klokkene fra Monta.

Selv om historien til Monta er ganske kort, er den fortsatt veldig interessant. Det hele startet i 2015, da Michael og David Barnes deltok på Baselworld for første gang. Der fikk de følelsen av at klokkeindustrien manglet noe, og det var svært lite som imponerte dem, bortsett fra eldre årgangsklokker.
I etterkant av Baselworld satte de seg et mål om å utvikle klokker inspirert av historie, klassisk skjønnhet og blande det med moderne teknologi. De ønsket å gjøre dette, i tillegg til å skape klokker som ikke "kostet skjorta" . Nå, fem år senere i 2020, kan man trygt si at Monta har klart målet sitt. Med modeller som Triumph, Atlas, Skyquest og Oceanking er det lett å se at Monta er på rett spor, og vi gleder oss til å se hva mer de har å komme med i tiden fremover.

Oceanking

Monta Oceanking.

Det er mange ulike mikro-klokkemerker på markedet for øyeblikket, men det er svært få som gjør det like bra som Monta med tanke på kvalitet, utseende og pris. Oceanking, er en oppfølger/forbedring av den første Swiss-made dykkerklokken fra Monta. Det var virkelig imponerende å se hva de fikk til på første forsøk, men det er enda mer imponerende å se hva de har fått til med oppfølgeren.

Oceanking er en solid og robust dykkerklokke som kan brukes til mange formål. Urkassen måler 40,7mm i diameter og er 11,9mm tykk. Dette, er etter vår mening, en meget passende størrelse for vanlige håndledd, og klokken tar seg veldig bra ut på armen i alle typer settinger.

Monta har et godt øye for detaljer og kvalitet, noe man tydelig ser når man tar en nærmere titt på de ulike komponentene i klokken. Urkassen er laget av rustfritt stål, og ved siden av skrukronen har Monta plassert to beskyttere - som gjør den enda sikrere mot skader. Dette er en detalj som ikke var inkludert i den første utgaven av Oceanking.

Glasset er av typen safirglass med syv lag AR Coating (anti-reflekterende). Originalmodellen av Oceanking mottok endel kritikk og tilbakemeldinger på at glasset var altfor reflekterende, og det har selskapet utbedret med den nyere versjonen. Dette er også en av grunnene til at vi liker Monta så godt – de har virkelig tatt tilbakemeldingene til seg og utbedret deretter.

Oceanking finnes i tre ulike varianter, som også kan endres i henhold til hva du foretrekker i form av materiale og design på bezel og urskive. To av variantene av Oceanking har datoviser, med ulike typer bezel. En av variantene har 60-minutters bezel og den andre varianten har 12-timers bezel. Den tredje varianten kommer uten dato-viser og viser kun tid, noe som gir den et veldig lett og ryddig utseende. Når det gjelder utvalget av kombinasjoner man kan velge mellom, finner man en sort urskive og kermaisk bezel, sort/gilt urskive og keramisk bezel, blå urskive og keramisk bezel eller blå urskive med stål bezel.

Vær oppmerksom på at ikke alle variantene av Oceanking lar deg velge mellom farger på urskiven og bezel. Variantene vi har tatt utgangspunkt i er Oceanking med 60-minutters bezel og dato-viser.

Bezelen ser for øvrig meget pen ut, og Monta har virkelig tatt hånd om detaljene. Du kan, slik vi nevnte ovenfor, velge mellom en bezel i stål eller keramikk. Monta fikk først beskjed om at det ikke var mulig å plassere en dobbel trekant ved 12-tegnet på keramisk bezel, men det har de klart helt fint, og det har resultert i en vakker og nøyaktig bezel med en LumiNova BG W9-luminert trekant på toppen, samt fullstendig luminerte tegn og visere.

På innsiden av urkassen tikker det et urverk av typen Sellita SW300. Monta benyttet Eterna 3909 i den originale utgaven av Oceanking, men fant i etterkant ut at SW300 presterte bedre enn Eterna 3909, samt at den også tillot dem å senke prisen nokså drastisk. Urverket har 25 juveler og en gangreserve på 42 timer.

Ved kjøp av Oceanking får du velge hvilken reim du foretrekker. Du kan velge mellom gummi eller stål. Her er det kun opp til deg hva du foretrekker, ettersom kvaliteten vil være svært bra uansett om du velger gummi eller stål. Det er som sagt gutta bak Everest Bands som også driver Monta, og de har virkelig peiling på reimer, så kvalitet får du uansett.

Spesifikasjoner

  • Størrelse: 40,7mm
  • Urverk: Monta Caliber M-22, automatisk, utviklet og satt sammen i Sveits.
  • Glass: Safirglass.
  • Kasse: Rustfritt stål. Swiss Made keramisk bezel.
  • Lenke/reim: Valgfritt, leveres enten med 2 FKM gummireimer, eller stålreim.
  • Gangreserve: 42 timer.
  • Vanntett: 304m.

Oppsummering

Er Oceanking verdt pengene? Ja, dersom du er en person som verdsetter design av ypperste kvalitet og sveitsisk presisjon - så vil vi si at denne dykkerklokken er verdt prisen. Her får du mye klokke til en svært gunstig pris på $1,745.

Vi håper denne omtalen har falt i smak. Dersom du har tilbakemeldinger eller ønsker til fremtidige omtaler er du hjertelig velkommen til å kontakte oss via Instagram eller Facebook.