Omtale: Speake-Marin Ripples Blue Jeans

Speake-Marin har for alvor tatt opp kampen med andre sveitsiske klokkegiganter med Ripples-kolleksjonen, og lanserte nå nylig Ripples Blue Jeans, som en add-on i den populære serien av sportsklokker de produserer. Klokkekanalen har tidligere omtalt originalen i vår populære serie: En uke på hånden - hvor vi tester ut én klokke i én uke.

Redaksjonen fikk testet ut Ripples Blue Jeans under Watches & Wonders i Genève. 

Om Speake-Marin 

Speake-Marin Ripples Blue Jeans

Speake-Marin er et sveitsisk klokkefirma grunnlagt av den engelske urmakeren Peter Speake, og selskapet er basert i Genève, Sveits. Klokkeprodusenten har vært kjent for å produsere dressklokker, og unike haute-horologiere klokker for entusiaster, men har i de siste årene fokusert på å utvide reportaret med sportsklokker i form av Ripples-kolleksjonen. 

Omtale: Ripples Blue Jeans 

Speake-Marin Ripples Blue Jeans

Ripples Blue Jeans med referanse 604015480 kommer i størrelsen 40.3mm, og føles behagelig på håndleddet med integrert lenke, og en godt designet urkasse. Kassen kommer i rustfritt stål i kjent "La City"-stil, med safirglass foran og bak med anti-reflective coating. Tykkelsen på urkassen er på 9.20mm. 

Urskiven henter inspirasjon fra når sollyset treffer elven Themsen og de heftige kreftene i vannet som skaper en “ripple-effect”, og derav navnet Ripples. “Bølgene” og den lyseblå skiven popper i lyset og gir en wow-effekt. Timesviseren kommer naturligvis også med Big Ben-designet timeshånd, slik de har implementert i alle sine klokker. Klassisk!

I urkassen finner man det automatiske kaliberet SMA03-T, utviklet av Research & Development-avdelingen Le Cercle des Horlogers. Urverket har en micro-motor som er synlig med den åpne baksiden, og har en robust gangreserve på 52 timer. Armbåndsuret har 144 ulike komponenter og 31 juveler. Ripples Blue Jeans er også limitert til 60 klokker - noe som gjør denne ekstra spesiell for entusiaster. 

Speake-Marin Ripples Blue Jeans

Tekniske spesifikasjoner 

Speake-Marin Ripples Blue Jeans

 • Referanse: 604015480
 • Diameter: 40,3 millimeter
 • Tykkelse: 9.20 millimeter
 • Kassemateriale: Rustfritt stål
 • Urskive: Lyseblå
 • Glass (inkludert åpen bakside): Safir
 • Tåler vann: 5 ATM (50 meter)
 • Lenke: Integrert lenke i stål med foldespenne
 • Urverk: SMA03-T
 • Type: Mekanisk, automatisk selvtrekkende
 • Gangreserve: 52 timer
 • Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder
 • Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)

Oppsummering 

Speake-Marin Ripples Blue Jeans

Speake-Marin konkurrerer nå godt i luksussegmentet for ekskusive sportsarmbåndsur. Med Blue Jeans har de klart å jekke opp følelsen av luksus i designelementene i urskiven med en nydelig lyseblå farge som passer til allment bruk, men er også perfekt til mer formelle settinger slik som i jobbmøter, bryllup, eventer osv. Størrelsen er behagelig med 40.3mm, og tykkelsen gjør at klokken faller naturlig under skjorteermet, når blazer og skjorte må på. Ellers, så er jo dette en sportsklokke - og det eneste vi kan sette fingeren på er at den ikke er vanntett ned til 100 meter. Med kun 60 produserte klokker er dette et ur vi tror vil øke i pris i andrehåndsmarkedet, noe vi vet klokkeentusiaster setter pris på, men dette er så klart kun hypotetiske tanker om modellen. Ripples Blue Jeans har en veiledende pris på 345.000 kr inkludert mva.

Så vidt vi vet er Tidemann Luxury Watches de eneste som fører dette merket i Norge.

Sjekk også ut videoen vi produserte tidligere av den originale Speake-Marin Ripples her: 

Flere innlegg