Panerai: En historie om Italiensk design og Sveitsisk presisjon

Panerai er et luksusmerke med en rik historie og et rykte for å lage ikoniske og gjenkjennelige klokker. Grunnlagt i 1860 av Giovanni Panerai i Firenze, Italia, har selskapet vært med på å forme klokkeindustrien i over 150 år.

Panerai sin historie

Panerai sin tidlige historie er tett knyttet til den italienske marinen, som var på jakt etter en klokke som kunne tåle de harde forholdene på sjøen. Panerai utviklet en rekke klokker med store, lettleselige urskiver, lyssatte markører, og vanntette urkasser. Disse klokkene ble brukt av den italienske marinens dykkere.

Kjært barn med mange navn 

Panerai Luminor Base Logo

I dag er Panerai kjent for sine distinkte klokker som kombinerer italiensk design med sveitsisk presisjon. De ulike kolleksjonene inkluderer Luminor, Radiomir og Submersible, hver med sitt unike uttrykk og design.

Dette kan så klart diskuteres, men vi synes Luminor-kolleksjonen er en av de mest ikoniske av Panerai sine kolleksjoner og har den patenterte "kronbeskytteren" som er en arm som beskytter kronen. Radiomir-kolleksjonen, derimot, kjennetegnes av sin puteformede kasse. Submersible-kolleksjonen er designet for dykking.

Paneristas

Panerai har også produsert flere limited-edition serier gjennom årene, mange av dem har blitt ettertraktet av samlere, og da spesielt av "paneristas", en betegnelse for Panerai sine største fans.

Noen av de mest kjente Panerai-klokkene inkluderer Luminor Marina, Radiomir 1940 og Luminor Submersible. Luminor Marina er en av de mest gjenkjennelige Panerai-klokkene, kjent for sitt rene, enkle design og bruk av den patenterte kronbeskytteren. Radiomir 1940 er en gjengivelse av den originale klokken som ble designet for den italienske marinen, den har et mekanisk urverk med opptrekk, og et vintage-inspirert design. Luminor Submersible er serie med dykkeklokker som er vanntett med et roterende bezel for å måle dykketid.

Tøffe klokker for tøffe menn?


Panerai-klokker er ikke bare kjent 
for sin funksjonalitet, men også for ikonisk design og eksklusivitet (iallfall med tanke på prisklassen). Merket er dedikert til å produsere klokker av høyeste kvalitet og har blitt synonymt med luksus i klokkeverden. Kjendiser slik som Arnold Schwarzenegger, Russel Crowe og Sylvester Stallone er alle fans av klokkemerket. 

Panerai forsøker også å bevege seg mot den yngre garde, og har med sitt samarbeid med Razer laget en helt ny Luminor-modell med Razer logo. Razer ble er i dag verdens fremste livsstilsmerke for gamere. De produserer blant annet eksklusive tastatur og datamuser for spillentusiaster. 

Klikk her for å lese mer om Razer-utgaven fra Panerai.

Det er viktig å merke seg at Panerai nå er et datterselskap av Richemont (Compagnie Financière Richemont S.A) og klokkene produseres i sveitsiske anlegg, men merket vedlikeholder fortsatt sin italienske arv og design.

Mye kan sies om Panerai. Noen hater de, og noen elsker de. Men, om du er på jakt etter en skikkelig "manneklokke" av høyeste kvalitet, så bør du definitivt vurdere å ta en titt på Panerai.

Flere innlegg