Roger Dubuis Excalibur Spider Huracán Titanium 45mm

I horologiens verden finnes det et hav av muligheter i alle typer prisklasser. I denne artikkelen tar vi for oss et armbåndsur som ligger i “high horology”-kategorien, altså, et armbåndsur i toppklasse når det kommer til produksjon, komplikasjoner og så klart, pris. Verdien for slike klokker kan vekke store spørsmålstegn hos enkelte, og andre kan tenke; «Det må den være verdt!». Uansett, så må Roger Dubuis levere, med en veiledende pris på 550.000 kr, med sin Excalibur Spider Huracán Titanium 45mm - produsert i samarbeid med italienske sportsbil-legenden Lamborghini.

Roger Dubuis siden 1995 

Roger Dubuis er et sveitsisk klokkemerke eid av holding-selskapet Richemont International SA. De har sitt hovedkontor i Genève, og selskapet ble grunnlagt av Roger Dubuis og Carlos Dias i 1995. Richemont kjøpte opp Roger Dubuis i 2008. Selskapet er mest kjent for Excalibur- og Velvet-kolleksjonene, i tillegg til å ha tette samarbeid med tidligere nevnte Lamborghini, samt Squadra Corse, og Pirelli. 

Grunnleggeren Roger Dubuis startet sin karriere i Longines på slutten av 1950-tallet, og satte opp sitt eget atelier i 1980 etter 14 år med utvikling av komplikasjoner for store klokkemerker i en årrekke. Carlos Dias, en tidligere designer for Franck Muller, ble også med fra starten og lanserte merket sammen med RD. 

Armbåndsurene produseres in-house i deres fabrikk i Meyrin, i utkanten av Genève. I 2005 ble Excalibur-kolleksjon lansert, utstyrt med skeleton-urverk og dobbel tourbillon. Dette ble starten på en svært suksessrik reise for selskapet. Medgrunnlegger av selskapet, Roger Dubuis, gikk dessverre bort i oktober 2017 - men, selskapet lever fortsatt i ånden etter mannen som startet det hele.

Tekniske spesifikasjoner for referanse: RDDBEX0748

Roger Dubuis klokke (klokkekanalen)

-Mekanisk selvopptrekkende kaliber

-Gangreserve: 60 timer

-Urkasse i titan med titan-beholder

-Titan bezel lakert med markeringer

-Finjustering i fem posisjoner 

-233 komponenter og 29 juveler

-Safir-krystall med anti-reflective coating 

-Titan open case back med safir-krystall 

-Metallisk Excalibur Huracàn logo Titanium krone med lakert ring

-Størrelse: 45mm 

-Diameter: 16" 

-Tykkelse 7.78mm

-Vannresistens: 5 BAR (50m)

-Reim: Sort gummireim med grå Alcantara® innlegg. Sorte sting. RD mønster i liningen. -Foldespenne med QRS (Quick Release System)

-Frekvens: 4 Hz (28,800 vph) 

Våre tanker og inntrykk om uret

Roger Dubuis armbåndsur

Vedkommende som skriver denne artikkelen er ikke en bilentusiast, men, det vekker følelser å se Lamborghini-felger som beveger på seg i den vakre, åpne baksiden i safirglass. Rotoren er genial som så, og skribent fikk plutselig lyst til å bytte ut Volkswagen T-Roc med en rolig Huracán etter en ukes bruk på håndleddet med referanse RDDBEX0748. Det er gjennomgående at klokken er bygd for bil- og klokkeentusiaster, men man trenger ikke å ha en Lamborghini for å nyte dette uret.

Klokken i seg selv er imponerende laget av Roger Dubuis. De klassiske design-trekkene fra produsenten er tydelige, og klokken bæres elegant på håndleddet med en svært behagelig gummireim, og passer fint under skjorteermet med 7.78mm i tykkelse. Justering av tid og dato er også en lek med kaliberet RD630, som er utviklet- og bygget med en twin-barrell som gir en solid gangreserve på 60 timer. 

Om vi skal lete etter noe å ta denne klokken på, så er nedtrekket en litt vanskelig foldespenne som oppleves vanskelig å få på. QRS (Quick Release System) fungerer dog utmerket når klokken skal tas av. Dette føler vi dog er en vanesak, og noe en eventuell eier av klokken blir komfortabel med ved kontinuerlig bruk. Klokken er også bygd hovedsakelig for motorsport - og er ikke bygd for aktiviteter i vann, med kun 50 meters vannresistens. 

Oppsummering

Roger Dubuis klokke

I starten av denne artikkelen skrev vi at Roger Dubuis må levere med tanke på den høye veiledende prisen på 550.000 kr ink. mva. Det mener vi den gjør!

Alt i alt er dette en klokke først og fremst for de med en romslig økonomi, med mulige interesser for motorsport, og da spesielt for det italienske bilmerket Lamborghini. Roger Dubuis har også eksplodert i popularitet de seneste årene - og vi tror vi vet årsaken: De produserer klokker for eliten, og leverer i toppklasse! High horology at its best - på godt norsk. Om du ønsker å imponere bileiere og klokkeelskere, så er dette veien å gå. Og for de som bare elsker klokken: Prøv den ut hos Tidemann Luxury Watches! Klikk her for å besøke deres hjemmeside.

Flere innlegg