Sinn U1 - dykkerklokke med tysk ubåtstål

Vi skriver mye om dykkerklokker i KlokkeKanalen, og i denne artikkelen skal vi snakke om en meget spesiell modell fra Tyskland. Produsert i fabrikken i Frankfurt am Main, kommer klokkemerket Sinn med en imponerende modell kalt U1 utviklet med tysk ubåtstål.

Litt historie om Sinn Spezialuhren

Sinn Spezialuhren historie. Bildekilde: Sinn Spezialuhren.

Klokkeprodusenten har ikke operert i lang tid hvis man sammenligner med andre klokkemerker slik som Longines, Rolex, Blancpain og Breguet - men, det betyr ikke at Sinn ikke har en rik historie.

Sinn Spezialuhren ble etablert i 1961 av flyinstruktøren og piloten Helmut Sinn. Etter stiftelsen i 1961 fokuserte selskapet på produksjon av flyklokker og pilotkronografer.

I 1985 fikk merket testet seg skikkelig, når modellen 140 S ble sendt ut i rommet med fysikeren og astronauten Professor Dr. Reinhard Furrer. Dette resulterte i to nye romoppdrag i 1992, og 1993 med modellen 142 S.

Med vellykkede lanseringer av spesialklokker ble selskapet kjøpt opp av ingeniøren Lothar Schmidt. Etter det har klokkemerket opplevd stor vekst med produksjon av klokker i verdensklasse. Tyske marinejegere har blant annet vært trofaste brukere av Sinn under både trening og oppdrag rundt om i verden.

Modell U1

Sinn U1. Bildekilde: Sinn Spezialuhren.

Med dykkerklokken U1 lyktes ingeniørene fra Sinn med å utvikle en dykkerklokke der kvaliteten på materialet kunne levere en overlegen motstand mot ytre påvirkninger under ekstreme bruksforhold.

I søket etter et stål som kunne tåle enormt trykk under vann, gjorde Sinn en avtale med u-båtprodusenten ThyssenKrupp Marine Systems. Stålet det er snakk om brukes i de eksterne skrogene fra den tyske marinens nye ubåtklasse 212, som i dag representerer de mest avanserte ubåtene i verden. I tillegg til å kunne tåle høyt trykk under vann, har stålet også en unik egenskap ved å være ikke-magnetisk, noe som er veldig hendig i spesialoperasjoner.

Klokken er vannsikker og tåler trykk opp mot 100 bar (= 1000 m vanndybde). For ordens skyld har de kjørt vellykkede trykkmålinger opp mot 125 bar.

Spesifikasjoner

  • Kasse diameter: 44mm.
  • Kasse materiale: Tysk ubåtstål.
  • Glass: Safirglass.
  • Vanntett: 1000 meter.
  • Urskive: Matt sort.
  • Urverk: Sellita SW 200-1 mekanisk urverk med 26 juveler og 28,800 semi-svingninger per time.
  • Gangreserve: 38 timer.
  • Lås: Foldespenne.
  • Spesiell funksjon: Bezel med Tegiment teknologi som gir god ripebeskyttelse.

Oppsummering

Sinn U1 er et resultat av ingeniørers innovasjon og benyttelse av unikt materiale som gjør klokken kruttsterk i ekstreme forhold. Designet er moderne, med skrukronen hendig plassert på 16.00-viseren. Dette er en perfekt klokke for dykking, og kan selvfølgelig også benyttes i andre anledninger (vi hinter til desk diving). Alt i alt får man en stilig klokke som tåler det meste til en god penge. De har også flere varianter med ulike urskiver, stållenker og gummireimer som passer til enhver anledning.