Thune: En viktig brikke i den norske urmakerbransjen

Thune har en lang og spennende historie fra oppstarten i 1857, og er i dag en av landets ledende aktører innen gullsmed- og urmakerbransjen. Alt startet med Nilius Martinius Thune i 1857, da 26-åringen overtok forretningslokalene i Kirkegaten 10, som den gang var Oslo sin hovedgate (i daværende Christiania). Nilius Martinius var sønn av smedmester Anders Paulsen Thune og den niende i søskenflokken, derav navnet. 

Thune historie

Opplært i både Norge og Tyskland

Nilius Martinius Thune gikk i lære hos gullsmed Lorentsen i Drammen. Deretter gikk ferden videre til Tyskland, hvor Thune blant annet jobbet for juvelér Trosdahl i Hamburg. Når han dro tilbake til gamlelandet igjen, så begynte Thune å jobbe hos juvelér Christian Hansen i Christiania.

Etter en periode med arbeid gikk Nilius Martinius over til Brinck i 1854. Men, i 1857, så ønsket Brinck å trekke seg tilbake grunnet alderdom, og Thune overtok lokalet i Kirkegaten. Den historiske avtalen var at Brinck skulle hjelpe til den første tiden, men allerede samme år døde Brinck. 

Bestilling fra slottet og flytting av lokaler

Thune sin tidslinje

Samme år som Brinck gikk bort, kom det en stor bestilling med sølvskjeer fra Slottet. Senere, I 1861, så kjøpte Thune hjørnegården på Egertorget. Prisen den gang var 40.000 speciedaler, et ikke ubetydelig beløp på den tiden. Den direkte summen tilsvarer ikke mye i direkte konvertering til kroner i dag, men med tidens inflasjon var dette snakk om mange millioner målt mot dagens kroner.

Thunes tradisjoner føres i dag videre, men tuftes på de samme verdiene som da Nilius Martinius Thune startet det hele i 1857. I dag har Thune 15 fysiske butikker i Oslo, Akershus og Bergen i tillegg til nettbutikk. De selger egne diamant- og sølvsmykker, samt nøye utvalgte merkevarer innen armbåndsur.. 

Thune med knall service fra ekte fagfolk 

Hovedbutikken til Thune ligger i Stortingsgaten, og for klokkeentusiaster er dette det kuleste lokalet å utforske. Det er der man finner best utvalg av eksklusive armbåndsur. Man reiser definitivt ikke tilbake i tid, men produktene og håndverket er likevel i toppklasse slik det var den gang i 1857 når de startet opp. 

Norges hyggeligste urmaker? Selv om butikken i Stortingsgaten er den største og beste Thune-butikken, så sverger flere til Thune Munch Brygge - Bjørvika. Hvorfor? De har et godt utvalg, men de har også en av Norges mest hyggeligste urmakere, Marius Hassel. I Bjørvika blir du alltid tatt i mot med et lunt smil, en hyggelig hilsen, og en varm kaffekopp mens man får servert spennende, og kunnskapsrik informasjon om klokkene- og merkene de fører.

Marius Hassel

Fysiske Thune-butikker

Her er en komplett oversikt over Thune sine fysiske butikker: 

Thune Skøyen: Karenslyst allé 9, 0278 Oslo.

Thune Stortingsgaten (Flagship Store): Stortingsgaten 6, 0161 Oslo. 

Thune Bekkestua: Gml. Ringeriksvei 34, 1357 Bekkestua.

Thune Strømmen: Strømmen Storsenter, Støperiveien 5, 2010 Strømmen. 

Thune Ski: Ski Storsenter, Jernbanesvingen 6, 1400 Ski. 

Thune Jessheim: Jessheim Storsenter Furusethgata 5, 2050 Jessheim. 

Thune Røa: Tore Hals Mejdells Vei 5, 0751 Oslo. 

Thune Triaden: Lørenskog Storsenter Triaden, Gamleveien 88, 1476 Rast/Lørenskog. 

Thune Majorstuen: Valkyriegaten 13, 0366 Oslo. 

Thune Munch Brygge - Bjørvika: Operagata 21, 0194 Oslo. 

Thune Aker Brygge: Grundingen 4, 0250 Oslo. 

Thune Sandvika: Sandvika Storsenter, Brodtkorbsgata 7, 1338 Sandvika. 

Thune Lillestrøm: Lillestrøm Torv, Teatergata 14, 2000 Lillestrøm. 

Thune Storo: Stor Storsenter, Vitaminveien 7-9, 0485 Oslo.

Thune Lagunen: Lagunen Storsenter, Laguneveien 1, 5239 Rådal/Bergen. 

Arven føres videre ikke bare i butikk

Thune klokkesortiment

Thune har i dag også en fantastisk nettbutikk. Her er en liste over merkene de fører i sortimentet deres:

-Bell & Ross

-Breitling

-Certina

-Chopard

-Girard-Perregeaux

-Glashütte Original 

-Longines

-Nomos Glashütte

-Omega

-Oris

-Rado

-Raymond Weil

-Tag Heuer

-Tissot

-Zenith

Oppsummering

Klokker fra Thune

Vi gir Thune en varm og objektiv anbefaling til klokkeentusiaster som ønsker å utforske merkene nevnt i listen ovenfor. Om du bor i Oslo, eller skal ta turen til hovedstaden - så bør du definitivt legge av et par timer i Stortingsgaten og i Bjørvika. Det kan fort bli dyrt, men det er verdt det, og i det minste drar du hjem med gode minner om en fin klokkeprat.

Lenke til hjemmeside: www.thune.no

Flere innlegg