Topp ti lanseringer fra Watches and Wonders

Watches and Wonders er selve mekkaet for klokkeentusiaster, presse og autoriserte forhandlere. Fondation de la Haute Horlogerie har helt siden 1991 drevet den populære klokkemessen, som har blitt selve drivkraften for de fleste klokkemerkers nye årslanseringer. 

I denne artikkelen har vi laget en topp ti-liste over de mest imponerende armbåndsurene som ble avduket. 

IWC Ingenieur Automatic 40

IWC Ingenieur Automatic 40

Det mangler ikke på utfordringer når man skal ta i bruk design fra selveste Gérald Genta. For noen kan det virkelig være en av de mest skremmende oppgavene innen horologi, fordi man nesten blir forhåndsdømt før noe faktisk er lansert. Royal Oak- og Nautilus-designeren ble på slutten av 70-tallet hyret inn for å lage en sportsklokke i stål for IWC Schauffhasen. Resultatet ble Ingenieur SL Jumbo. I fjor bestemte IWC seg for å gjenopplive denne kolleksjonen, som har stått uberørt i lang tid. IWC lanserte derfor i år Ingenieur Automatic 40, med noen kvalitative oppgraderinger for å forbedre den originale 1976-modellen Genta designet. Alt i alt synes vi dette ble en stor suksess for IWC – med utrolig pen bezel, velgjennomført design av urskive og detaljarbeid i toppklasse. Årets lansering er rett og slett en rettferdig «fornyelse» av et Gérald Genta-design og respekterer arven som er så viktig å bevare. I skrivende stund ligger utsalgspris på denne på USD 11 700 for stålmodellene og USD 14 600 for titanmodellen. For mer info om klokken viser vi til klokkeprodusentens nettside.

Chopard Alpine Eagle 41 XPS

Chopard Alpine Eagle 41 XPS

Da Alpine Eagle ble lansert i 2019, presenterte Chopard en verdig sportsklokke i stål som kunne konkurrere med giganter slik som Audemars Piguet Royal Oak og Patek Philippe Nautilus. Og i 2023 med utgivelsen av Alpine Eagle 41 XPS kan Chopard nå konkurrere i sportskategorien ultratynt stål (slik som Royal Oak Jumbo Ultra-thin). Alpine Eagle har en mikrorotor og et supertynt Chopard-urverk som gjør uret bare 8 mm tykt (faktisk litt tynnere enn Royal Oak Jumbo Ultra-thin). På toppen av alt dette er vi store fans av Alpine Eagle 41 XPS’ skive i laksefarge. Prisen er dog ekstremt stiv på USD 22 500 – men er så klart i samme priskategori som ovennevnte modeller vi har sammenlignet armbåndsuret med. Sjekk ut Chopard sin hjemmeside for mer informasjon om de nye lanseringene fra W&W. 

A. Lange & Söhne Odysseus Chronograph

A. Lange & Söhne Odysseus Chronograph

En av våre absolutte favoritter fra Watches and Wonders 2023 er A. Lange & Söhne Odysseus Chronograph. Den tyske klokkeprodusenten har i stor grad vært kjent for litt mer elegante armbåndsur tilpasset folk i dress, men da Odysseus ble lansert i 2020, var det en stor overraskelse for klokkeentusiaster å se A. Lange & Söhne dyppe tærne inn i markedet for eksklusive sportsklokker. Og for å være rettferdig: hvis noen skulle gjort dette bra, så hadde det vært ovennevnte. Kronografen i Odysseus-kolleksjonen er en smart lansering, da den spiller på A. Lange & Söhne sin «Central Minute Counter» i sine urverk for å telle minutter, i stedet for å legge til en andre urskive. Dette gjør urskiven uniform, og den beholder fortsatt samme Odysseus-profil. Etter vår mening er dette en ren innertier for den legendariske klokkeprodusenten. Hvis du vil lære mer, kan du besøke A. Lange & Söhne sine hjemmesider.

TAG Heuer Carrera "Glassbox"

TAG Heuer Carrera Glassbox

TAG Heuer har fått mye hat fra klokkebloggere og klokkeentusiaster de siste årene for dårlig gjennomførte design, melking av Monaco og under pari-urverk. I år har de derimot tatt klokkeverdenen med storm – noe vi virkelig har bitt oss merke i. Til og med Nico Leonard har prisgitt lanseringene fra TAG Heuer, og det sier sitt!

TAG Heuer forsøkte på 60-tallet å holde tritt med Rolex Daytona, og prøvde å skape noe unikt, men også funksjonelt. Kronografen på den tiden var blitt et mye mer ettertraktet armbåndsur for mange, og derfor var det et kappløp om å få ut noe unikt. Carreraen ble derfor født med det passende kallenavnet «Glassbox» – med et glass som strekker seg til kanten av urkassen i stedet for bezelen. Dette ble derfor et unikt design som gjorde at urskiven ble synlig i omtrent alle vinkler. Den kuppelformede krystallen føles som en forstørrelse av skiven og ser rett og slett fantastisk bra ut. TAG Heuer har dimensjonert Carreraen litt, til 39 mm i stål, med en grei prislapp på USD 6 450. (I tillegg til den blå urskiven er modellen tilgjengelig med svart urskive.) Om du er interessert i TAG Heuer, anbefaler vi på det sterkeste å sjekke ut deres hjemmeside

Cartier Santos Green

Cartier Santos Grønn skive

Cartier imponerte på flere måter i år med Cartier Santos-Dumont Micro-Rotor-kolleksjonen og Privé Tank Normale. Men for oss ble vinneren i år Cartier Santos Green. Det simplistiske designet, blandet med et maskulint uttrykk, gjør klokken utrolig attraktiv; med grønn urskive. 

Grønne urskiver er populære, det er en universell sannhet. Men selv om bare en oppgradering av en urskives farge vanligvis ikke er nok til å vekke interessen vår, så er Santos grønne sunburst-skive et unntak. Santos er og forblir en legendarisk kolleksjon, og å legge til en dyp grønn urskive på klokken gir Cartier-fans et flott tilskudd til de mange alternativene som finnes. Den grønne skiven er tilgjengelig på både den datoløse mellommodellen (35,1 mm x 8,8 mm) og den store modellen (39,8 mm x 9,4 mm). Santos de Cartier Ref. WSSA0061 selges for USD 6 800 og den store Ref. WSSA0062 selges for USD 7 450.

Parmigiani Fleurier Tonda PF Minute Rattrapante Parmigiani Fleurier Tonda PF Minute Rattrapante

Tonda er blitt synonymt med kvalitet og eksklusivitet fra et svært undervurdert merke her til lands: Parmigiani Fleurier. Tonda spiller på en enkel eleganse som gir en fantastisk sportsklokke i stål. Parmigiani Fleurier har de siste årene fokusert mye på Tonda-kolleksjonen og introdusert nye modeller med innovative komplikasjoner. En av disse klokkene med en helt ny komplikasjon er Tonda PF Minute Rattrapante (som ligner litt på GMT Rattrapante som ble lansert for ett år siden). Klokken har to minuttvisere – en rhodiumbelagt viser som indikerer den faktiske tiden, og en rosegullviser som beregner minuttene ved behov. Pusheren klokken 8 fører frem viseren i intervall på 5 minutter, mens pusheren klokken 10 fører frem viseren i trinn på ett minutt. Minuttviseren i rosegull kan også skjules under sanntidsminuttene ved å trykke på pusheren i kronen. Dette er en elegant løsning for å holde urskiven elegant, enkel og eksklusiv når rattrapante-viseren ikke er i bruk. Parmigiani Fleurier Tonda PF Minute Rattrapante selges for ca. USD 33 000 (utregnet med CHF) og vil være tilgjengelig for salg i september i år. For mer teknisk informasjon om Tonda PF Minute Rattrapante, besøk produsentens hjemmeside.

Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar 5261R-001

Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar 5261R-001

Vår favorittutgivelse fra Patek Philippe i år var faktisk en dameklokke fra Aquanaut Luce-kolleksjonen. Rosegullklokken har en «annual calendar»-komplikasjon som inkluderer dag, dato og måned og krever kun én manuell korreksjon per år, i slutten av februar. Den blågrå urskiven er elegant. Vi elsker virkelig at Patek Philippe produserte en dameklokke som inkluderer komplikasjoner, noe vi dessverre ikke ser nok av i klokkebransjen. Armbåndsuret inkluderer heller ingen edelstener, slik mange dameklokker produseres med, og med en årlig kalenderkomplikasjon tror vi ikke at dette er nødvendig. Med en kassestørrelse på 39,9 mm kan denne klokken definitivt også brukes av menn. Den blå gummistroppen passer perfekt sammen med klokkens matchende urskive. Den selges for USD 61 510. Sjekk ut Patek sine hjemmesider for mer informasjon. 

Zenith Pilot Big Date Flyback Chronograph

Zenith Pilot Big Date Flyback Chronograph

Zenith er best kjent for sine pilotklokker. Denne modellen går dog mer for et moderne utseende enn deres tidligere pilotklokkekolleksjon, og de leverer et ur som er ekstremt lesbart og godt utført i detaljarbeidet. Vår favoritt av de nye pilotklokkene er Big Date Flyback Chronograph i stål. Selv om den også tilbys i en matt svart keramikk-utgave, har varianten med stål en fargetone som bare er helt fantastisk. Zenith Big Pilot Date Flyback i stål selges for USD 11 500. Les mer om merket og deres klokker på Zenith sin hjemmeside.  

Rolex Daytona Platinum Ref. 126506

Rolex Daytona Platinum Ref. 126506

I vår tidligere artikkel om årets beste lanseringer fra Rolex kom Rolex Daytona Platinum med i topplisten vår. Hva er det å ikke like med en Rolex sportsmodell med «open caseback»? Rolex har i år gjort noe de aldri har gjort før på en klokke med Oyster-lenke. Den nye Daytona Ref. 126506-0001 (og 126506-0001) med diamant-timesmarkører) har den tradisjonelle isblå urskiven, brun keramisk ramme og platina-bezel. I motsetning til alle tidligere Daytona-klokker har den imidlertid en åpen bakside med innsyn i urverket. Dette gir mening i våre øyne. Rolex introduserte et helt nytt kronografverk for Daytona i år, med in-house-urverket calibre 4131. Rolex 126506 prises på forespørsel, men det vil sannsynligvis være rundt samme pris som forrige utgave, USD 80 000. Sjekk ut vår andre artikkel om Rolex fra Watches and Wonders. 

Tudor Black Bay

Tudor Black Bay med rød bezel og jubilee lenke

Som tidligere omtalt i våre favoritter fra Tudor i år dukker naturligvis Tudor Black Bay opp i denne listen også. Blant de mest populære klokkelanseringene i år står Tudor Black Bay med referanse M7941A1A0RU-0003 i sentrum av oppmerksomheten. Tudor har produsert en ny type Black Bay med sitt eget in-house urverk: Kaliber MT5602-U med en gangreserve på hele 70 timer. Modellen er COSC-sertifisert, noe som betyr at den er blitt testet nordfra til... Black Bay er vanntett ned til 200 meter, har safirglass, oppdatert skrukrone og en 41 mm urkasse i rustfritt stål med polert og satin-finish-materiale. Burgunderfargen på bezelen har blitt en av de største «snakkisene» i klokkebransjen, da den spiller så utrolig godt på lag med den sorte skiven og med de brune og beige designelementene på skiven og times- og minuttmarkørene. 

Uret kommer i tre ulike kombinasjoner: Five-links stållenke (Jubilee), Oyster stållenke og Oyster gummireim. Alle tre er laget i ekstremt god kvalitet, med tilhørende foldespenne som er utrolig behagelig å håndtere. Den dyreste versjonen med Jubilee koster USD 4 400 og gir mildt sagt «bang for the buck»! Sjekk ut vår artikkel om Tudor sine lanseringer fra Watches and Wonders her

Oppsummering

Det var også mange flere spennende lanseringer fra fantastiske Watches and Wonders. Følg med oss videre for mer klokkeinnhold. Vi oppdaterer våre lesere fortløpende om nyheter og spennende redaksjonelle saker fra horologiens verden. 

Flere innlegg