Ny lansering: Oris Whale Shark Limited Edition

Nylig skrev vi en artikkel om den seneste lanseringen fra Oris, Carl Brashear Cal. 401 Limited Edition. Nå, bare noen uker senere, har vi nok en gang gleden av å introdusere en ny lansering fra Oris. En svært fin modell med et godt formål bak - vi ønsker Oris Whale Shark Limited Edition hjertelig velkommen.

At Oris har et ømt punkt for havet og alt som lever i det har vel aldri vært noen hemmelighet. Etter å ha lansert en rekke suksessfulle modeller i samarbeid med ulike stiftelser, blant annet Oris Carysfort Reef Limited Edition som ble lansert i fjor, har Oris nå lansert Aquis Whale Shark Limited Edition.

Bakgrunn

Gerardo del Villar Whale Shark Limited Edition - en modell skapt for å markere samarbeidet mellom Oris og Gerardo del Villar. Gerardo del Villar er en fotograf som har jobbet med hvalhaier i mer enn 15 år, derav navnet Whale Shark. Gerardo har nå også blitt ambassadør for Oris, og inntekter fra Whale Shark Limited Edition vil bli brukt til forskning av hvalhai, samt en serie kortfilmer om hvalhaier som er produserer i samarbeid med Oris. Du kan se den første filmen her.

Modellen produseres i totalt 2016 nummererte eksemplarer, en referanse til en kunngjøring fra 2016 fra International Union for Conservation of Nature om at den globale hvalhaibestanden hadde blitt halvert i løpet av de siste 75 årene.

Våre tanker

Oris Whale Shark Limited Edition

Whale Shark Limited Edition er direkte basert på dykkerklokken Oris Aquis GMT, og det er definitivt ikke å forakte. Klokken består av en urkasse i rustfritt stål, samt en stållenke i samme stil. I diameter måler modellen 43,5 mm, noe som kan bli litt for stort for mange, men det kommer an på personlige preferanser.

Det er dog ikke størrelsen eller den flotte urkassen som tiltrekker seg mest oppmerksomhet. For Whale Shark Limited Edition er det utvilsomt urskiven som stikker seg mest ut, og det er ikke rart. Oris har gitt urskiven en tekstur som skal minne om huden til en hvalhai, og dette gir klokken et unikt og stilig preg. Det høres kanskje litt spesielt ut og er kanskje ikke noe man kan tenke seg vil ta seg bra ut på en klokke, men Oris har etter vår mening fått det til.

På innsiden av klokken tikker det et urverk av typen Oris caliber 798. Vi hadde kanskje foretrukket å Oris caliber 401, men det ville dog trukket priset opp en god del. Uansett, med caliber 798 får man fortsatt god verdi for pengene. Klokken er automatisk og har en gangreserve på 42 timer. Baksiden av urkassen er av stål, og er viser en hvalhai inngravert sentralt. Siden det kun produseres 2016 modeller av Whale Shark Limited Edition vil modellnummeret også være inngravert på baksiden av urkassen.

Vi har tidligere sett nærmere på Oris som merke, samt tatt aen titt på Oris Aquis, og du kan lese artikkelen her.

Oris Whale Shark Limited Edition

Tekniske spesifikasjoner:

Materiale: Rustfritt stål.
Størrelse: 43,5 mm
Case bak/bakside: Rustfritt stål, spesielle inngraveringer.
Vanntetthet: 300 meter

Urverk:
Kaliber: Oris 798
Funksjoner: Visere for timer, minutter og sekunder, samt dato.
Gangreserve: 42 timer
Frekvens: 28 800 vph, 4 Hz
Juveler: 25

Skive:
Farge: Blå, med et inngravert mønster som minner om huden til en hvalhai.
Lume: Super-LumiNova

Lenke/reim:
Stållenke med utvidbar foldespenne.

Oppsummering

Dette er en stilig modell fra Oris som garantert vil motta gode tilbakemeldinger, spesielt for den unike urskiven. Vi håper virkelig samarbeidet mellom Oris og Gerardo del Villar står sterkt og bidrar til å spre informasjon og kunnskap rundt den synkende bestanden av hvalhai. Vi heier på dem! Klokken har en veiledende pris på 2800 CHF, som i henhold til dagens kurs, tilsvarer rundt 26 500 kr, og er allerede tilgjengelig for kjøp på Oris sin hjemmeside.

Vi er alltid åpne for tilbakemeldinger eller spørsmål, så send oss en melding på Facebook eller Instagram for en hyggelig prat.

Flere innlegg