Supreme x Timex Digital Watch

Vi ser på en litt annerledes klokke; et samarbeidsprosjekt mellom Timex og Supreme.

I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på klokken, og bli litt bedre kjent med Timex og Supreme.

Timex x Supreme

Timex

Uansett om du er over snittet klokkeinteressert eller ikke er sannsynligheten stor for at du har kjennskap til Timex. Selskapet ble startet i 1854, da som the Waterbury Clock Company. Navnet Timex kom ikke før i 1941, da nordmannen Thomas Olsen kjøpte selskapet og døpte det om. Inspirasjonen til det nye navnet kom fra Time Magazine og Kleenex.
Hvorfor? Aner ikke.

Siden da har Timex vokst jevnt. Mye takket være sine samarbeid med designere som Todd Snyder, oppdiktede figurer som Snoopy og store merkevarer som Disney. Timex har til og med laget én klokke for hvert eneste lag I NFL. Dette er naturligvis en forretningsstrategi; Ved å nå personer som har et forhold til Denver Broncos (eller hvilken som helst annen NFL-klubb) økes den potensielle kjøpegruppen betraktelig.

Rettigheter: Klokkekanalen

Supreme

Derfor passer et samarbeid mellom Timex og Supreme utmerket, siden Supreme har gjort akkurat dette til sitt levebrød.


140 år etter at Timex ble grunnlagt startet James Jebbia en skatebutikk i et gammel kontorbygg på Lafayette Street i New York. Butikken, ved navn Supreme, solgte rullebrett, klær og utstyr til skating. Supreme solgte også sine egne klær, og ble raskt et symbol for en hel subkultur. Ved å samarbeide med store merkevarer har de vist sin unike tilnærming til mote for en mye større gruppe enn skatere. De har laget sko med Nike, dirt bike med Honda, klokker med Jacob & Co og ikke minst en egen Fender Stratocaster, for å nevne noe.

Mye av suksessen til Supreme kan tilskrives forretningsmodellen deres. Alt de produserer kommer i svært begrenset antall, og når et produkt er utsolgt kommer det ikke tilbake på lager igjen. Dette har ført til en priseksplosjon i andrehåndsmarkedet. For eksempel kostet en Bandana Box Logo-genser $168 fra Supreme i desember 2019. Den samme genseren er nå tilgjengelig i andrehåndsmarkedet for $650.

Tidligere i november ble Supreme solgt til VF Corporation (som eier b.la. Timberland, Vans og The North Face) for 2.1 milliarder dollar.

Rettigheter: Klokkekanalen

Om Klokken

Klokken er basert på Timex' T78587 Gent's Indiglo Alarm Chronograph Watch. En

rimelig digitalklokke som er vanntett til 30m med kronograf- og alarmfunksjon. Denne versjonen har fått noen nye tilskudd av Supreme. Det mest åpenbare er den velkjente Supreme-logoen bak tallene. Logoen lyser tydelig opp når Indiglo-lyset aktiveres. Baklokket er også preget med "Supreme". Utover dette er klokken etter alt å dømme nøyaktig den samme.

Oppsummering

Med en utsalgspris på $68 kostet denne klokken det samme som T78587 vanligvis koster. Den ble utsolgt på sekunder da Supreme gjorde den tilgjengelig for kjøp, og kan i skrivende stund kjøpes for $335 hos StockX. Det utgjør en verdiøkning på nesten 400%. Dersom du fikk tak i klokken til veilende pris hos Supreme kan ikke dette kalles noe annet enn et godt kjøp.

Om du får mye klokke for pengene? Tja. Du får et pålitelig og nøyaktig digitalt ur. Om du er en Timex-samler derimot er nok dette en av klokkene som kan bli vanskelig å få tak i med tiden.

Vi er som alltid åpne for tilbakemeldinger og forslag. Ta kontakt via Facebook eller Instagram for en hyggelig prat.

Flere innlegg